|

'Vurgun' genişliyor

Savcı Cengiz Köksal, Vurgun soruşturmasının İller Bankası, Köy Hizmetleri ve Afet İşleri'ni de kapsayarak genişlediğini bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/10/2001 Cumartesi
Güncelleme: 16:37 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Mavi Akım ve Vurgun operasyonları ile ilgili soruşturmaları yürüten Ankara DGM Savcısı Cengiz Köksal, Mavi Akım'da önümüzdeki günlerde sürpriz gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Mavi Akım dosyasının kapatılacağı yolunda basında yer alan haberlerin yanlış olduğunu kaydeden Köksal, "Dosyanın kapatılması mümkün değil, ama bir bakıma bu tür haberlerin çıkması işimize geliyor" açıklamasında bulundu.

Köksal, Vurgun soruşturması nedeniyle her gün onlarca müteahhidin gözaltına alınıp sorgulandığını belirterek, soruşturmanın İller Bankası, Köy Hizmetleri ve Afet İşleri genel müdürlüklerini kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti. Köksal, Vurgun soruşturmasının çok uzun süreceğini ve tutuklu sanıklarla ilgili henüz iddianame hazırlamadığını sözlerine ekledi.

Projeye 270 milyon dolar
Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan DGM'ye gönderilen bir raporda, Mavi Akım projesi ile ilgili gelişmeler hakkında teknik bilgiler verildi. Karadeniz'den geçerek Türkiye'ye ulaşacak olan boru hattı ile arada geçiş ülkeleri olmaksızın direkt doğalgaz sevkiyatı yapılabilecek projeyi Gazprom'un, 1996 yılında Refahyol hükümeti döneminde teklif ettiği hatırlatıldı ve Botaş Genel Müdürlüğü ile Gazprom'un mühendislik şirketi olan Giprospetgaz arasında fizitibilite çalışması yapmak üzere bir anlaşma imzalandığı bildirildi. Raporda, bugüne kadar proje için 270 milyon dolar ödeme yapıldığı bildirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce