|

Vurgun Operasyonu tasarıya yaradı

Vurgun Operasyonu, hükümet ortakları arasında tartışmalara yol açan İhale Yasası'nın önünü açtı. Ortaklar, yasanın Meclis'in açılışı ile birlikte Genel Kurul'dan geçirilmesine karar verdi.

Yeni Şafak
23:00 - 25/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 18:35 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında büyük tartışmalara neden olan Devlet İhale Yasası, Bayındırlık Bakanlığı'nda başlatılan vurgun operasyonu sebebiyle hızlı bir şekilde yeniden gündeme alındı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, İhale Yasası'nın bir an önce tamamlanarak Meclis'e getirilmesi için her iki bakanlık arasında arabuluculuğa soyundu.



Mekik diplomasisi


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan iki bakanlık arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi için mekik diplomasisi yaparken, taslağa Maliye Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda 'uygulama projesi olmayan hiçbir iş için ihaleye çıkılamayacağı' hükmü kondu.



İki bakanlık arasındaki anlaşmazlık konularından birini de kontrollük işleri oluşturuyor. Maliye Bakanlığı, kontrollük işinin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın veya dışarıda bu işi yapan firmalardan biri tarafından yapılmasını talep ederken Bayındırlık Bakanlığı, karma uygulamanın devam etmesini istiyordu.



Maliye Bakanlığı, bakanların gerektiğinde müteahhit seçme kriterlerini belirleme yetkisine sahip olmasına da kesin bir dille karşı çıkıyordu.


#Mekik diplomasisi
#Vurgun Operasyonu
#İhale Yasası
#Hüsamettin Özkan
23 yıl önce