|

VW, Türkiye'de üretimi tartışıyor

Volkswagen Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Mihael Kern, Türkiye'de araç üretimi konusunda görüşülmelerin sürdüğünü söyledi

Aa
00:00 - 2/11/2006 Perşembe
Güncelleme: 00:51 - 2/11/2006 Perşembe
Yeni Şafak
VW, Türkiye'de üretimi tartışıyor
VW, Türkiye'de üretimi tartışıyor

Bugün basın ve VIP günü ile başlayacak Auto Show 2006'nın uluslararası nitelik kazanması dolayısıyla Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç tarafından düzenlenen basın toplantısında, Volkswagen AG ve Doğuş Otomotiv üst yönetimi İstanbul'da bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Volkswagen Binek Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Michael Kern, 2008'den itibaren Türkiye'de çok daha geniş bir yelpazede hizmet vereceklerini söyledi. Kern, şöyle devam etti: “Doğuş Otomotiv, Volkswagen'i son derece başarılı bir şekilde tanıtmış durumda. Doğuş'u tebrik ediyorum. Volkswagen'in dünya çapındaki satışlarına bakıldığında 130'dan fazla ülkenin yer aldığı sıralamada Doğuş 12'inci sırada. Daha da yükseleceğine inanıyorum. Çünkü Türkiye artık daha çok güvendiğimiz bir pazar.” Kern, Volkswagen'in Türkiye'de binek araç üretimi planı olup olmadığının sorulması üzerine, Rusya ve Hindistan'da olacağını belirterek “Türkiye konusu şu anda görüşme aşamasında. Ama henüz karar verilmemiş” dedi.

Konuşmaların ardından , başlattığı “Volkswagen Türkçe Konuşuyor” projesi nedeniyle Kern'e, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı tarafından ödül verildi.

17 yıl önce