|

WAPMA YAW! SANAL HURAFELER

E-mail öncesi 'Bu mektubu 7 kişiye göndermezseniz...' şeklinde aldığımız mektuplar, günümüzde 'Bu e-maili herkese forward etmezseniz...'e dönüştü.

Bilişim Servisi
00:00 - 3/04/2000 الإثنين
Güncelleme: 12:08 - 15/01/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
WAPMA YAW!  SANAL HURAFELER
WAPMA YAW! SANAL HURAFELER

'Bu mektubu çoğaltıp 7 kişiye dağıtmazsanız...' diye başlayan mektuplar alınırdı eskiden. Ve başıma bir iş gelmesin (!) diye, çoğaltıp dağıtırdı insanlar elden ele. Şimdi de buna benzer mesajlar sanal dünyada gerek elektronik posta, gerekse ICQ mesajı olarak bilgisayardan bilgisayara dolaşıyor. Elimize gelen son mesaj, Microsoft'la ilgili. İddiaya göre, aldığımız e-mail Microsoft ve American On Line (AOL) birleşmesi sonucu oluşturulmuş bir test. Hurafeye göre, Microsoft ve AOL, Internet Explorer programının ne kadar kullanıldığını araştırmak üzere bu beta mail testini düzenlemişler.

Microsoft bol buldu dağıtıyor!..

Microsoft, iki hafta sürecek bu test sonucu gönderdiğimiz her mesaj için bize 245 dolar ödeyecekmiş. Her mesaj gönderdiğimiz kişi başına 245 doların yanısıra, onun devam ettirdiği kişi başına 243 dolar ve üçüncü şahsa ise 241 dolar ödüyormuş. İki haftalık test bitiminde mesajlar karşılıklı çılgınca gönderildikten sonra Microsoft, hiç işi yokmuş gibi bizi arayacak ve çekimizi gönderecekmiş!.. Bu ilginç mesaj şöyle sona eriyor: "Bana bu mesajı yollayan arkadaşa 24 bin 800 dolar tutarında çek geldi, ona göre!.." İnsanın, "Wapma yaw!" diyesi geliyor.

ICQ hurafeleri bir başka âlem

Internette çok kullanılan haberleşme programı ICQ kullanıcılarına gelen mesajlar da olayın bir başka boyutunu oluşturuyor. "Bu mesajı açma listendeki herkese gönder. Yoksa, listen silinecek!" mesajı ençok karşılaşılan hurafelerden. Ne hikmetse, bu tip mesajların hiçbirini listemizdeki herkese göndermediğimiz halde ICQ'muz canavar gibi çalışıyor.



٪d سنوات قبل