|

Wilson Güneydoğu'ya gidiyor

ABD Büyükelçisi Wilson, önümüzdeki günlerde Güneydoğu'ya gidiyor. Wilson, Bölgeye gitmeden önce büyükelçilikte CHP'li Canan, eski Diyarbakır milletvekili Haşimi ve eski bakanlardan Elçi ile biraraya geldi

Yeni Şafak
00:00 - 26/05/2006 Cuma
Güncelleme: 13:38 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, önümüzdeki günlerde Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerini kapsayan Güneydoğu gezisine çıkıyor.

Büyükelçilik yetkililerden alınan bilgiye göre Wilson geziden önce, bölge hakkında bilgi almak için bölge siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla Ankara'da bir araya geldi.

Büyükelçilik'te verilen yemeğe Büyükelçilik'te CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, eski Diyarbakır milletvekili Haşim Haşimi, eski Bayındırlık bakanlarından Şerafettin Elçi ve İHD Başkanı Yusuf Alataş katıldı. Wilson'ın, 4 saat süren yemekli toplantıda, bölgeye önümüzdeki günlerde bir gezi yapacağını açıkladığı belirtildi. Davetliler de, bölge hakkındaki görüşlerini Büyükelçiye aktardılar.

ABD'DEN DTP AMBARGOSU

Öte yandan ABD Büyükelçisi Ross Wilson'ın, Ankara'daki toplantıya DTP'den kimseyi çağırmaması ABD'nin DTP'ye ambargo uyguladığı şeklinde yorumlandı.

Ross Wilson, Adana Konsolosu Scott Reid'in de yer aldığı ABD abüyükelçilik heyetinin, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ve Diyarbakır'da faaliyet yürüten bazı gazete, haber ajansı ve televizyon temsilcileriyle görüşeceği öğrenildi.

ABD Büyükelçisi Wilson'ın ayrıca Diyarbakır Valisi Efgan Ala ile de görüşmeyi planladığı ifade edildi. Büyükelçi ayrıca, Mardin ve Şanlıurfa'da da sivil ve resmi yetkilerle görüşecek.

  • BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce