|

Ya toplantı ya işkence

TSK içerisinde kendinden olmayanları şok mangalarına alarak işkence yapan FETÖ'nün, örgüt toplantılarını aksatan elemanlarına da işkence yaptığı ortaya çıktı. Askerlere “Çam ağacındaki iğneli yaprakları say” emri bile verilmiş!

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:37 - 9/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'nün, örgüt toplantılarını aksatan elemanlarına da işkence yaptığı ortaya çıktı
FETÖ'nün, örgüt toplantılarını aksatan elemanlarına da işkence yaptığı ortaya çıktı

Ankara Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli "Ömer" kod adlı subay Emrullah E. hakkında, "FETÖ üyesi olmak olmak" suçundan dava açıldı. İtirafçı olan Emrullah E., kendilerinden olmayan askerleri eğitim adı altında şok mangalarına alan FETÖ'nün, örgütle ilişkisini koparmaya çalışanlara da işkence ettiğini anlattı.

ŞOK MANGASINA ALINDI

FETÖ ile ortaokul 8. sınıfta teması olduğunu söyleyen Emrullah E., örgütle görüşmeyi kesmeye çalıştığında komutanlarının kendisine hak etmediği disiplin cezaları verdiğini anlattı. 2009 yılında Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun olduktan sonra İzmir Menteş Askeri Kampına katıldığını belirten şüpheli E., bu süreçte kendisini ankesörlü telefondan arayan örgüt abisinin telefonlarına bakmadığını, görüşme istediğini kabul etmediğini belirterek, intibak eğitiminde şok mangasında gördüğü baskıyı şöyle anlattı:

ÖTEN BÖCEĞİ SUSTUR

"Bu eğitim hem fiziki hem psikolojik olarak ağır geçiyordu. O dönem 'şok mangası' olarak adlandırılan takıma beni de dahil ettiler. Örneğin yürüyüş yapılırken diğer takımlar uygun adım yürürken bizim takıma ördek yürüyüşü, sürünme yaptırılıyordu. 'Komutan rahatsız oluyor şu öten ağustos böceğini sustur, çam ağaçlarının iğneli yapraklarını say' gibi mantık dışı yaptırımlar uyguluyorlardı.”

ASFALTA YATIRDILAR

“Diğer öğrencilerin karşısında rencide etmek için 'silahını bırak şu sopayı al, sen silahı hak etmiyorsun' şeklinde psikolojik baskılar yapılıyordu. Bu süreçte eğitim arasında duş alma anlamında bizim denize girmemize izin veriyorlardı. Bir gün denize girmek için tüm askeri liseliler olarak şortlarımızı giyerek denize girmeye hazırlanmıştık. Denize girmeden takım komutanlarından üsteğmenler Hakan Erol ve Özkan Özgenç hepimizi sıcak asfaltın üzerine yatırıp bekletti."

#FETÖ
#Ankara
6 yıl önce