|

Yabani otları elleriyle tek tek temizliyorlar

Ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve orman gençleştirme çalışmaları için Hisarcık’ın Güldüren köyünde fidan üretimi devam ediyor. Güldüren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalışan 55 kadın yabani otları elleriyle tek tek temizleyerek bakımlarını yapıyor.

00:00 - 14/06/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:42 - 14/06/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Yetiştirilen çeşitli türde fidanların dikim, yabancı ot temizliği ve bakım işlemlerini Güldüren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalışan 55 kadın gerçekleştiriyor.
Yetiştirilen çeşitli türde fidanların dikim, yabancı ot temizliği ve bakım işlemlerini Güldüren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalışan 55 kadın gerçekleştiriyor.

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Güldüren köyündeki kadınlar, orman fidanlığında ekimi yapılan ve yeni yeşermeye başlayan çeşitli türde fidanların arasındaki yabani otları elleriyle tek tek temizleyerek bakımlarını yapıyor.

FİDANLIĞA 20 YILDIR KADINLAR BAKIYOR

  • Ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve suni gençleştirme çalışmaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının ağaçlandırma çalışmaları için ihtiyaç duyduğu fidanların üretildiği Güldüren Orman Fidanlığı’nda yetiştirilen çeşitli türde fidanların dikim, yabancı ot temizliği ve bakım işlemlerini Güldüren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde çalışan 55 kadın gerçekleştiriyor.

Güldüren Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Osman Özdoğan, kooperatif olarak 20 yıldan bu yana orman fidanlığında fidanların dikim, yabancı ot temizliği ve bakım işlemlerinde kadınların çalıştığını söyledi. Özdoğan, “Ev kadınlarımız pandemi döneminde de aralıksız ot bakımı ve fidan yetiştiriciliğinde çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi.


YEVMİYE 90 LİRA

  • 90 lira yevmiyeyle çalışarak ailesine katkıda bulunduğunu söyleyen 2 çocuk annesi ev hanımı Meryem Durmaz, “Orman fidanlığında fidanların dikiminden, tohumundan bakımından biz kadınlar sorumluyuz. Yetiştirdiğimiz çam, sedir, kestane, ceviz, ahlat ve alıç fidanları kentte ihtiyaç duyulan yerlere gönderiliyor, bundan da mutlu oluyoruz” ifadelerini kulandı.
#Ağaçlandırma
#Erozyon
#Hisarcık
#Güldüren
3 yıl önce