|

'Yahudi' sözleri tepki çekmişti: Katliam destekçisi ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geliyor

Gazze'de soykırıma varan saldırılar gerçekleştiren işgalci İsrail'e tam destek veren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5 Kasım'da Türkiye'ye geliyor. Blinken, Netanyahu'ya desteğini açıklamak için gittiği İsrail'de, "Buraya Yahudi olarak geldim" demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, "İnsan sıfatıyla yaklaşacaksın" diyerek tepki göstermişti.

Büşra Soyal
20:07 - 1/11/2023 Çarşamba
Güncelleme: 12:45 - 2/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'yi ziyaret edecek.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'yi ziyaret edecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 5 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edecek.

SKANDAL AÇIKLAMA: BİR YAHUDİ OLARAK BURADAYIM

İsrail'in Gazze'de yaptığı büyük katliama yönelik ses çıkarmayan ABD, aksine bu soykırımı destekleyen açıklamalar yapmıştı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e yaptığı ziyarette Netanyahu ile samimi pozlar verirken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Bir Yahudi olarak da buradayım." ifadesini kullanarak, ABD'nin İsrail'e güçlü desteğini dile getirdi.

PAYLAŞIMINI SİLMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüşmesinin ardından paylaştığı ve "Türkiye'nin ateşkes çağrısını teşvik ettim" ifadelerine yer verdiği sosyal medya mesajını sildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: İNSAN OLARAK YAKLAŞACAKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Ekim'de İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a tepki göstermişti.

NATO'da beraber oldukları Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgeye uçak gemilerini göndermesinin barışa, sükunete, diyaloğa, diplomasiye ve taraflar arasında tansiyonun düşürülmesine hiçbir katkı sağlamadığını belirten Erdoğan şunları söylemişti:

"Şimdi çok daha önemlisi Amerika'nın Dışişleri Bakanı, benim Dışişleri Bakanımla görüşme yapıyor. 'İsrail'e, Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum.' diyor. Bu nasıl bir politikacı? Bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman sana karşındakiler de şunu söylerse, 'Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum.' derse ne diyeceksin? Bak biz 'Yahudi, öbür tarafta Türk, öbür tarafta şu, bu.' demiyoruz. Ya karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın. Ya o çocukların halini görmüyor musun? O şehit edilen yavruların halini görmüyor musun? Annelerinin, babalarının ne hale geldiğini görmüyor musun? Ne diyor? Düşünün, 'Ben seninle Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi olarak konuşuyorum.' diyor. Biz bugüne kadar hiç böyle yaklaşmadık. Ülkemdeki İsrail Büyükelçiliklerini şu anda her türlü korumanın altına aldık. Çünkü bu tür dönemlerde her şey olabilir. Biz ülkemizdeki büyükelçilikleri hep 'Bizim güvencemiz altında olması gerekir.' diyerek güvence altında tuttuk."


#ABD
#Antony Blinken
#Ankara
6 ay önce