|

Yangın söndürme uçağı düştü

Orman Genel Müdürlüğü’nün Rusya’dan kiraladığı uçak Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale ettikten sonra Adana’ya inerken düştü. Be-200 tipi uçakta bulunan Rus ordusuna bağlı 5 görevli ile 3 Türk görevli hayatını kaybetti.

Haber Merkezi
01:54 - 15/08/2021 Pazar
Güncelleme: 02:00 - 15/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Rusya'ya ait Be-200 tipi yangın söndürme uçağı
Rusya'ya ait Be-200 tipi yangın söndürme uçağı

Kahramanmaraş’ta Orman Genel Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme uçağı düştü. Enkazına ulaşılan uçakta mürettebattan kurtulan olmadığı bildirildi. Kazada Türk pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu ile uçağın ikinci pilotu Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nikolai Omelchenko, Kaptan Evgenii Kuznetsov, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov hayatını kaybetti.

UÇAKLA İRTİBAT KESİLDİ

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı. Coşkun uçakla irtibatın

kesildiği arama kurtarma çalışmalarının kısa sürede başladığını söyledi. Uçağın Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahalesi ve sonrasında düştüğü anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Olayın gerçekleştiği andan itibaren olay yerine ekiplerimiz anında sevk edilmiş, ilk bilgilere göre mürettebattan kurtulan olmadığı tespit edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.


5’İ RUS 3’Ü TÜRK 8 ÖLÜ

Rusya Savunma Bakanlığı da Kahramanmaraş’ta düşen Be-200 uçağının, yangın söndürme görevinin ardından iniş esnasında düştüğünü ve olayın araştırılması için bölgeye ekip gönderildiğini bildirdi. Yazılı açıklamada, “Be-200 uçağı Adana yakınlarında iniş yaparken düştü. Kazayı araştırmak üzere bir ekip kaza bölgesine gönderildi. Be-200’de Rus ordusuna bağlı 5 görevli ile 3 Türk temsilci bulunuyordu.” ifadesi yer aldı.


SADECE KUYRUK KISMI KALMIŞ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada olayın ardından İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçağın arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için görevlendirildiği belirtildi. Uçağın düştüğü Beşen Mahallesi Kısık Vadisi’nde, sarp arazi ve kara yolu ulaşımının olmaması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığının görevlendirdiği helikopterle ulaşılan uçağın enkazında arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Düşme sonucu çıkan yangında uçağın büyük tahribat aldığı gözlendi.


RUSYA'YA TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından Türkçe ve Rusça yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Milletimizin başı sağ olsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!” ifadelerini kullandı.


#Kahramanmaraş
#Adana
#Orman Yangını
#Rusya
#Türkiye
3 yıl önce