|

Yanığın Emine’nin torunlarından Mehmetçiğe destek

Kurtuluş Savaşı’nda sırtında bebeği ile şehit düşen Çankırılı Yanığın Emine’nin torunları Çankırılı kadınlar, terör örgütü PYD/PKK’ya yönelik "Zeytin Dalı Harekâtı" adıyla başlatılan operasyona katılan Mehmetçik için destek mitingi düzenledi.

Yeni Şafak
19:48 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 19:53 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı'na destek mitinginde şehitler için dua edildi
Zeytin Dalı Harekatı'na destek mitinginde şehitler için dua edildi

Çankırılı Kadın Sivil Toplum Kuruluşları ile siyasi partilerin kadın temsilcileri önderliğinde anıt alanında bir araya gelen Çankırılılar, al yıldızlı bayraklar ile miting alanını doldurdu. Programa, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ile eşi Seval Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile eşi Zeynep Dinç’in yanı sıra AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇANKIRILI KADINLAR BİLDİRİ OKUDU

Çankırılı kadınlar adına basın bildirisini okuyan Memur Sen Çankırı Kadın Kolları Başkanı Mehtap Meydaneri, Zeytin Dalı Harekatı'na manevi destek vermek ve ordunun yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini söyledi. Bugün olduğu gibi tarihte de acıyla bilenen, sabırla yoğrulan, evlatlarıyla sınanan bir milletin kadını olduklarını belirten Meydaneri, "Türk milletinin yüksek varlığına nereden bir tehlike gelecek olsa, işte o vakit biz Türk kadınları, erkeklerinin ve evlatlarının, vatanının ve bayrağının yanında her daim hazır bekleriz." dedi.

ÇANKIRILI KADINLAR TÜRK BAYRAĞI DİKİP MEHMETÇİĞE GÖNDERDİ

Çankırı’da düzenlenen Mehmetçiğe Destek mitingine kadınlar damgasını vurdu. Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Yanığın Eminelerin torunları Çankırılı kadınlar, İstiklal mücadelesine destek veren kahraman kadınlar gibi elleri ile Türk bayrağı dikti. İki adet dikilen Türk bayrağının biri Harekât bitene kadar Çankırı Semalarında dalgalanmak üzere göndere çekilirken diğer Türk Bayrağı da Afrin’e gönderilmek üzere öğrenciler eşliğinde Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ergin Yılmaz’a teslim edildi. Daha sonra şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim hatimlerinin duası yapıldı.

ÇANKIRILILAR “ÖNCE VATAN” DEDİ

Anıt alanında Afrin Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçik için bir araya gelen vatansever Çankırılılar, “Önce Vatan” sesleri ile alanı inletti. Çankırılılar, ellerindeki Türk bayrağını var gücü ile Mehmetçik için salladı.

#Çankırı
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce