|

Yardıma gittiler şehit oldular

Trafik kazasına müdahale eden erlerden ikisi, fayans yüklü tırın çarpması sonucu şehit oldu. Tırın çarptığı kişilerden biri de hayatını kaybetti

Kütahya
00:00 - 28/12/2012 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 28/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Yardıma gittiler şehit oldular
Yardıma gittiler şehit oldular

Kütahya'da, trafik kazasına müdahale eden iki jandarma eri ile bir sürücü, fayans yüklü tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kütahya-Gediz karayolunun 20. kilometresindeki Kireç köyü mevkiinde, bir minibüs, şarampole devrildi. Minibüsteki kişiler, hafif yaralandı. Olay yerine gelen jandarma ekibine, Sebahattin A. idaresindeki fayans yüklü tır, kazada hafif yaralananlara yardım etmeye çalışan jandarma erleri Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan ile kazayı görerek yardıma gelen Fevzi Seçkin'e çarptı.

TERHİSİNE 15 GÜN KALMIŞTI

Erlerden Uygar Yalçınkaya, olay yerinde şehit oldu. Fevzi Seçkin de burada yaşamını yitirdi. Jandarma er Fatih Karaaslan ise kaldırıldığı Dumlupınar Üniversitesi Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit erlerden Uygar Yalçınkaya'nın terhisine 15 gün kaldığı öğrenildi. Fatih Karaaslan'ın ise Kocaeli'nin Yuvacık ilçesinin eski Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Askeri törenle uğurlandılar

Şehit erler Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan için askeri tören düzenledikten sonra memleketlerine gönderildi. Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki törende, şehitler Yalçınkaya ve Karaaslan'ın özgeçmişleri okundu. Okunan Kur'an-ı Kerim ve İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün yaptığı duanın ardından, Yalçınkaya'nın naaşı İzmir'in Menemen ilçesine, Karaaslan'ın naaşı ise Kocaeli'nin Başiskele'ye bağlı Yuvacık köyüne gönderildi.

11 yıl önce