|

Yargıtay bildirisi dam üstünde saksağan gibi

İha
00:00 - 21/05/2008 الأربعاء
Güncelleme: 14:09 - 21/05/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
Yargıtay bildirisi dam üstünde saksağan gibi
Yargıtay bildirisi dam üstünde saksağan gibi

Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yayınladığı sert bildiriye ilk tepki Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den geldi. Şahin, bildiriye karşılık yine aynı sertlikte verdiği cevapta, "Hiç gereği yokken, böyle bir açıklamayı yapmayı gerektiren bir olgu ortada yokken, böyle bir açıklama yapmanın mantığını anlayamıyorum. Zaman zaman bu tür bildirileri biraz da siyasi amaçlı olarak değerlendiriyorum. Ama böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu. Dam üstünde saksağan gibi oldu" dedi.


'BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMANIN MANTIĞINI ANLAMIYORUM'

Şahin, Kocatepe Camii'nde katıldığı cenaze töreni sonrası gazetecilerin Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun yayınladığı bildiriye ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bildiride yer alan 'Son bir yıl içerisinde Cumhuriyet'in kazanımları tartışmaya açıldı. Yargıya yönelik saldırılar ivme kazandı ' ifadesine katılmadığı belirten Şahin, "Bu düşünceye hiç katılmıyorum. Hiç gereği yokken, böyle bir açıklamayı yapmayı gerektiren bir olgu ortada yokken, böyle bir açıklama yapmanın mantığını anlayamıyorum" dedi.

Bildiride yer alan 'Yürütmenin güdümünde bir yargı olsun istiyorlar' cümlesinin yer aldığını hatırlatan Bakan Şahin şunları söyledi: "Ne yürütme yargının, ne yargı yürütmenin güdümünde olmamalıdır. Biri diğerinin güdümünde olmamalıdır. Adalet Bakanlığı ve hükümet olarak kuvvetler ayrılığı ilkesi neyi gerektiriyorsa bu istikamette bu zamana kadar çalışılmıştır, bundan sonrada çalışılacaktır. Zaman zaman bu tür bildirileri biraz da siyasi amaçlı olarak değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Başta Yargıtay Başkanımızolmak üzere tüm Yargıtay üyelerine derin bir saygım var. Ama böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu. Dam üstünde saksağan gibi oldu".




Bildiride, Yargı Reform Taslağı'na ilişkin ağır eleştirilerin olduğunu hatırlatılarak 'Geri çekilmesi söz konusu mu?' yönündeki sorusuna Şahin, "Niye çekelim. O bir 5 yıllık yol haritasıdır. Onun içeriği henüz doldurulmamıştır. Tartışarak konuşarak onu dolduracağız. Telaşlanmaya gerek yok. Bakanlık ve hükümet herşeye hakimdir. Hiçkimse hiçbir organ diğerini gündeminde olmasın diye gayret ediyoruz" cevabını verdi. Taslağı yargı ile paylaşacak mısınız? yönündeki soruya Şahin, "Gayet tabii' cevabını verdi.

٪d سنوات قبل