|

Yasa çıksın ne yapacağımı görürsünüz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK'nın yapısını değiştirecek düzenlemeye ilişkin, 'Anayasa değişikliği için uğraştım ama olmadı. Yasanın nasıl çıkacağına bakmak lazım. Hala Genel Kurul'da değiştirme imkanı vardır. Yasa çıksın, o zaman ne yapacağımı göreceksiniz' dedi

Haber Merkezi
00:00 - 21/01/2014 Salı
Güncelleme: 23:50 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yasa çıksın ne yapacağımı görürsünüz
Yasa çıksın ne yapacağımı görürsünüz

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ile Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

HSYK düzenlemesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Gül, şunları söyledi:

'Geçen haftaki çabalarımı biliyorsunuz. Ben bir anayasa değişikliğinin gerçeklemesi için uğraştım. Aslındaki buradaki esas amaç, sadece yargı çerçevesinde tartıştığımız bir konunun anayasa ile halledilmesi değil aynı zamanda Türkiye'de sıkıntı olduğunda iktidar ve muhalefetin işbirliğiyle de bir konunun çözülebildiğinin gösterilmesine çok önem veriyordum. Bu büyük bir moral olurdu ama maalesef gerçekleşmedi gördüğüm kadarıyla. Şimdi yasanın nasıl çıkacağına bakmak lazım. Hala Genel Kurul'da bazı değiştirilebilecek imkanlar vardır. Önce bir yasa çıksın, o zaman ne yapacağımı göreceksiniz.'

BÖYLE BİR YETKİM YOK

Gül, 5 yıldır tutuklu olan ve kanser tedavisi gören eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun durumuyla ilgili de 'Bu tip dosyaların benim önüme gelmesi gerekiyor. Kamuoyunda Cumhurbaşkanı istediğini affedebilir sanılıyor. Benim önüme dosyalar gelirse ben o zaman devreye girebilirim. Gerek hasta olanların gerekse yaşları çok ilerlemiş olanların dosyalarının bir an önce önüme gelmesini arzu ediyorum ki ben de o zaman üstüme düşeni yapabileyim. Bu konuların hızlandırılması ve çalışmaların daha titiz yapılmasıyla ilgili talimatlarım oldu' dedi.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ve Gürcistan'ın stratejik işbirliğinin önemini vurgulayarak, 'Güney Osetya sorunu konusunda Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde çözüm bulunmasına inanıyoruz. Bu çerçevede desteğimizi vermeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelashvili ise Türkiye'nin desteğine teşekkür etti.


10 yıl önce