|

Yasaklar ayakbağı

İfade özgürlüğü sempozyumunda konuşan Stephan Kinzer ve Karen Fogg, yasakların Türkiye'deki değişimi engellediğini söylediler.

.
00:00 - 11/06/2001 Pazartesi
Güncelleme: 09:50 - 8/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Yasaklar ayakbağı
Yasaklar ayakbağı

Liberal Düşünce Topluluğu'nun Armada Otel'de düzenlediği 'İfade Özgürlüğü' sempozyumumunda konuşan New York Times yazarı Stephan Kinzer ile Avrupa Komisyonu Temsilcisi Karen Fogg, Türkiye'nin ifade özgürlüğü sorununu tartıştı. Kinzer, düşünceyi yasaklamanın çözüm olmadığını belirtirken Fogg, değişime nasıl katkıda bulunacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

New York Times Türkiye eski temsilcisi Kinzer Türkiye'nin İslam ile demokrasi arasında çelişki olmadığını ortaya koyacak potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Türkiye'de yöneticilerin güvenlik kaygısı kavramını farklı algılamaları gerektiğini kaydeden Kinzer, "Yasak fikirlerin yer altında daha da tehlikeli hale gelebilecekleri bir gerçektir. Türkiye'deki milli birlik kampanyaları tersi sonuç veriyor. Dünya ile entegrasyonu engelliyor" tespitini yaptı.

Fogg: Türkiye direniyor

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Karen Fogg da, Türkiye'nin AB'ye girmek istediğini, ancak bunun için gerekli reformları yapmakta direndiğini söyledi. Fogg, "Türkiye'ye nasıl yardım edeceğimiz konusunda şaşırıp kalıyoruz" dedi. Türkiye'de bir yandan değişim yönünde olumlu adımlar atılırken bazı uygulamalar ile geriye gidildiğini kaydeden Fogg, "Bazı insanlar sistemin çökeceği korkusunu yaşıyor. Bazen 'acaba Türkiye'yi destekelemekle bu ülkede işlerin karışmasına mı sebep oluyoruz' diye düşünmeden edemiyorum." diye konuştu.


23 yıl önce