|

Yasasın yaz tatili !

Yaklaşık 15 milyon ilköğretim ve lise öğrencisi, zorlu bir yılın ardından dün karnesini alarak yaz tatiline girdi. Yetkililer aileleri kırık ya da iyi notlara karşı abartılı yaklaşmamaları konusunda uyardı.

.
00:00 - 26/06/1999 Saturday
Güncelleme: 13:39 - 29/11/2013 Friday
Yeni Şafak
Yasasın yaz tatili !
Yasasın yaz tatili !

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler, zorlu bir yılın ardından dün karnelerini alarak 1998-99 öğrenim yılını noktaladılar. Öğretim yılının son gününde kimi öğrenciler evlerine başarılı bir karne götürmenin mutluluğunu yaşarken, kimi öğrenciler de kırık notların üzüntüsünü yaşadılar.

Anne ve babanın karneye bakış açısı ve ona verdiği anlamın çok önemli olduğunu belirten uzmanlar, aileleri, karnesi kırık olan çocuklara anlayış göstererek, ona yardımcı olmaları konusunda uyardılar.

Karne faciası uyarısı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Çocuk Psikiyatrisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süha Miral, yaptığı açıklamada, çocuklarının başarısını oturtmak isteyen ya da başarısız olmasını kabul edemeyen aileler için karnenin, tehdit, güdülüme, ceza veya ödül olarak kullanıldığını kaydederek, "Karneyi tehdit aracı olarak gören çocuk tedirgin olur ve korkular geliştirebilir. Yeni bir karne faciası yaşanmasına izin vermeyelim" dedi. Miral, çocuğun hatalarının öfkelenmeden, bağırmadan sakin bir tavır içinde söylenmesi gerektiğine işaret etti.

Herkes tatil yapmalı

Yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 500 bin civarında öğretmen, dün yaz tatiline başladı. Devlet Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı Vekili Hasan Gemici, öğrencilere karnelerini vermek üzere, Balgat ve Abidinpaşa ilköğretim okullarında düzenlenen törenlere katıldı.

Hasan Gemici öğrencilerden, tatillerini iyi değerlendirmelerini istedi. Öğrencilere, tatilde spor yapmalarını, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını ve bol bol kitap okumalarını öneren Gemici, gelecek öğretim yılında başarı diledi.


25 years ago