|

Yassıada ranta dönüştürülmek isteniyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yassıada''nın imara açılmak istenmesiyle ilgili ''Yassıada ranta dönüştürülmek isteniyor.'' dedi.

Cihan
00:00 - 17/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:15 - 17/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yassıada ranta dönüştürülmek isteniyor
Yassıada ranta dönüştürülmek isteniyor

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Gültekin Uysal, ''Yassıada ranta dönüştürülmek isteniyor. Yassıada''yı demokrasi müzesi yapmak yerine rant adasına dönüştürmek, demokrasi şehitlerimizin aziz hatıralarına yapılan büyük bir saygısızlıktır.'' eleştirisinde bulundu. Uysal, içinde bulunulan süreçte Türkiye''nin, tüm değerleri ve tarihiyle birlikte ilkelerden uzak, rantı her şeye önceleyen bir siyasi anlayışın kötü uygulamaları ve sonuçlarına maruz kaldığını öne sürdü. Uysal, ''Ne yazık ki, ''demokrasi müzesi yapılacak'' denilen Yassıada''nın imara açılarak, Türkiye''nin pek çok değeri gibi rant hesaplarına kurban edildiğini görmekteyiz. Üzülerek bir kez daha görüyoruz ki; söz konusu rant olunca, siyaseti rantla özdeşleştiren bir zihniyetin gözü hiçbir şeyi görmüyor. Milletlerin, toplumların hafızalarına kazanan, milli benlik ve belleği oluşturan bazı önemli tarihler ve mekanlar vardır. Yassıada, Türkiye''nin zorlu demokratikleşme sürecinde, unutulmaması gereken önemli mekanlarından biri olarak, demokrasimizin acılı hatıralarını, tecrübelerini bir daha yaşanmamak üzere hafızalarımızda yaşatmaktadır.'' ifadelerini kullandı.

İKTİDARA, RANT DEVŞİRME ELEŞTİRİSİ

İktidarı, her fırsatta Demokrat Parti geleneğinin köklü ve güçlü siyasi mirasından siyasi rant devşirme çabasına girmekle eleştiren Uysal, ''Yassıada''nın anlamına uygun bir şekilde muhafaza edilmek yerine ranta dönüştürülmek istenmesi, demokrasi tarihimizin de önemli bir sayfasını hafızalardan silmek anlamı taşıyacaktır. Yassıada'yı demokrasi müzesi yapmak yerine rant adasına dönüştürmek demokrasi şehitlerimizin aziz hatıralarına yapılan büyük bir saygısızlık olarak tarihe not düşülmelidir. Her fırsatta Demokrat Parti geleneğinin köklü ve güçlü siyasi mirasından siyasi rant devşirme çabasına girenlerin, ekonomik rant karşısında düştükleri bu durum karşısında, Menderes ve arkadaşlarının aziz hatırasına daima sahip çıkan milletimizin en doğru değerlendirmeyi yapacağına inanıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

11 yıl önce