|

Yaya geçidinde anne ve bebeğe yol vermeyen sürücüye ceza

Amasya'da yaya geçidinde anne ve bebeğine yol vermeyen araç sürücüsüne 488 lira trafik cezası yazıldı. Öte yandan Amasya'da 'drift' yapan sürücüye de 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan 5 bin 10 lira, aracın muayenesi ve trafik sigortasının bulunmaması nedeniyle de 343 lira cezai işlem uygulandı, ehliyetine 2 ay süreyle el konuldu.

Yeni Şafak
16:05 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:58 - 10/11/2018 Cumartesi
AA
Yayaya yol vermeyen araç radara yakalandı.
Yayaya yol vermeyen araç radara yakalandı.

Trafik polisi radar ekibinin Karacaoğlan Caddesi'ndeki denetimleri sırasında bir annenin çocuk arabası ile yaya geçidinden geçerken, bir aracın yayaya yol vermemesi radar kamerasına yansıdı.

Amasya Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yaya geçidinde ilk aracın durmasından sonra, arkadan gelen diğer araç, öndeki aracın sağından geçip yoluna devam ederek, anne ve çocuğunu tehlikeye düşürdü.

Araç sürücüsüne 488 lira trafik cezası verildi.

'Drift' yapan sürücüye 5 bin 353 lira ceza

  • Öte yandan Amasya'da drift yaptığı aracı muayenesiz ve trafik sigortasız kullandığı belirlenen sürücüye 5 bin 353 lira para cezası kesildi.

Kentte düzenlenen asker uğurlama konvoyunda yer alan H.A'nın kullandığı 55 RP 198 plakalı otomobilin, Savadiye Kavşağı'nda drift yaparak ilerlemesi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarına yansıdı.


Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, sürücüyü Yeni Hal Sitesi'nde durdurdu.

H.A'ya "trafiği tehlikeye düşürmek" suçundan 5 bin 10 lira, aracın muayenesi ve trafik sigortasının bulunmaması nedeniyle de 343 lira cezai işlem uygulandı.

Sürücünün ehliyetine 2 ay süreyle el koyan polis, aracı da 2 ay trafikten men etti.

#Amasya
#Yaya geçidi
5 yıl önce