|

Yedili Masa'da yeni kaosun ayak sesleri: Baraj altında kaldıklarını itiraf eden İYİ Partili Aytun Çıray'dan 'Yine mi başa döndük' paylaşımı

Yedili Masa'da yaşanan krizlere akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Adaylık savaşları sırasında dağılan ve üç gün sonra yeniden 'şartlı' olarak bir araya gelen masa, bu kez de koltuk paylaşımında birbirine düştü. İYİ Partili Aytun Çıray'ın "Yine mi başa döndük" paylaşımı, ortaklar arasında patlak veren 'liste' krizini gözler önüne serdi. Çıray dakikalar sonra yaptığı açıklamada ise vekil adaylığından vazgeçtiğini ve partisinin baraj altında kalan oylarını artırmak için çalışacağını söyledi. Aynı dakikalarda İYİ Parti'den milletvekili olmak için Demre Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Okan Kocakaya da temayül yoklamasında hile yapıldığı iddiasıyla aday adaylığından çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

22:48 - 8/04/2023 Cumartesi
Güncelleme: 23:26 - 8/04/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
İYİ Partili Aytun Çıray'dan Yedili Masa'daki krizi gözler önüne seren paylaşım
İYİ Partili Aytun Çıray'dan Yedili Masa'daki krizi gözler önüne seren paylaşım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 3 Mart tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarak Yedili Masa'yı dağıtmış, üç gün sonra 6 Mart tarihinde ise 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yardımcılıkları' karşılığında masaya yeniden dönmüştü.

Yedili Masa'da yaşanan krizlere akşam saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Küçük partilere vekillik vadeden CHP, bu talebe olumsuz yanıt veren İYİ Parti arasında ipler bir hayli gerildi.

Yedili Masa'da yeni kaosun ayak sesleri: İYİ Partili Çıray'dan 'Yine mi başa döndük' paylaşımı

Yüksek Seçim Kurulu'na listelerin teslim edilmesine kısa bir süre kala İYİ Parti Genel Başkandanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray sosyal medya hesabından, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

"Yine başa mı döndük?"
paylaşımı yapan Çıray'ın sözleri, sosyal medyada 'masadan kalktıkları güne' gönderme olarak değerlendirildi.

"Oylarımız baraj altına düştü"

İYİ Partili Çıray, bu paylaşımdan dakikalar sonra yaptığı paylaşımda ise, milletvekili adaylığından feragat ettiğini ve partisinin baraj altına düşen oylarını yükseltmek için çalışacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'na 'topal ördek' benzetmesi

Çıray, geride alan gün katıldığı canlı yayında Meclis'te çoğunluğu sağlayamamaları durumunda,
"Kemal Kılıçdaroğlu topal ördek olur"
demişti. Parlamentoda çoğunluğu kaybeden bir cumhurbaşkanının rahat çalışmasının ve kararlar almasının zor olduğunu söyleyen Çıray, Akşener'in masadan kalktığı süreçte oy oranlarının düştüğünü de itiraf etmişti.

Liste krizini doğrulayan istifa

Aynı dakikalarda İYİ Parti'den milletvekili olmak için Demre Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Okan Kocakaya da temayül yoklamasında hile yapıldığı iddiasıyla aday adaylığından çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kocakaya, zehir zemberek bir istifa mektubu yayımlayarak genel merkez için 'siyasi mühendislik' vurgusunda bulundu.

Akşener ile istişare ederek vekillik için görevinden istifa ettiğini söyleyen Kocakaya, şunları dile getirdi:

"2 Nisan 2023 tarihinde Antalya'da yapılan, alt yapısı ve etik çerçevesi tanımlanmamış, bir usulsüzlüğü içinde barındıran, demokratik kuralları ve tarafsızlığı sağlanamayan, 34 bin üyeden sadece 6 bin üye ile yapılan temayül yoklaması; sağlıklı ve güvenilir sonuç vermemiştir. Bütün Antalya kamuoyunun aynı kanaatte olmasına rağmen; milletvekili adayı belirlemede etik ve ahlaki olmayan usulsüz yapılan temayül yoklamasının esas alınacağının bildirilmesi ile süreç, tam bir siyasi mühendislik halini almıştır"

#İYİ Parti
#Aytun Çıray
#Yedili Masa
#Meral Akşener
1 yıl önce