|

Yedili Masa'dan güç alan HDP seçim bildirisini açıkladı: 'Askeri operasyonlara son vereceğiz'

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile girme kararı aldığını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Yeşil Sol'un ağacı altında buluştuk" derken, Pervin Buldan da "Şimdi Türkiye'de yeni bir başlangıç yapmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı. Beyannamede HDP, kayyum uygulamasına son verileceğini, terör operasyonlarının duracağını, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinden çekileceğini, din dersinin kaldırılacağını bildirdi. Kılıçdaroğlu ile HDP arasında yapılan pazarlığın detayları da bu bildirge ile ortaya çıkmış oldu.

13:45 - 30/03/2023 Perşembe
Güncelleme: 14:44 - 30/03/2023 Perşembe
Diğer
Seçime Yeşil Sol Parti'den girecek olan HDP, seçim bildirgesini açıkladı.
Seçime Yeşil Sol Parti'den girecek olan HDP, seçim bildirgesini açıkladı.

Türkiye, bir yandan deprem yaralarını sararken bir yandan da 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Cumhur İttifakı'nda aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Millet İttifakı'nın adayı olarak da Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını masaya kabul ettirdikten hemen sonra PKK'nın siyasi ayağı HDP ile diyaloğa başladı. Altılı masanın gizli ortağı konumunda bulunan HDP ise bu ilgi sonrası ilk kez masadaki varlığını gösterdi.


Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Kandil'de bayram havasıyla karşılandı


PKK elebaşı terörist Duran Kalkan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada HDP'nin verdiği kararı destekleyerek seçimleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması gerektiğini söyledi. HDP'yi mutlu etmeye çalışan CHP açık bir şekilde özerklik çağrısı yaptı.



Terör davası nedeniyle HDP'den katılamayacakları için Yeşil Sol Parti'den devam edeceklerini açıkladılar


HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti logosu ve ismi önünde açıklama yaptı. Bildirgede beklendiği gibi skandal vaatler yer aldı. Türkiye'nin terör operasyonlarını durdurması, zorunlu din dersinin kaldırılması, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın yerine İnanç Bakanlığı'nın kurulması, Suriye ve Irak'tan geri çekinilmesi o vaatler arasında öne çıktı.

HDP Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar bildirgeyi açıklarken, "İşgal ve savaşa dayalı dış politikaya dur demek için geliyoruz." ifadelerini kullandı.


Teröristler için saygı duruşunda bulundular


Devrim şehitleri adı altında teröristler için saygı duruşunda bulunuldu. Tören tanıtım videosu ile devam etti. Buradaki terör imgeleri dikkat çekti. Sunucu, "Kürdistani ittifakın tüm bileşenleri buradalar." şeklinde skandal ifadeler kullandı.


PKK'nın istediği her şeyi vaadettiler




HDP'nin skandal seçim bildirisinde şu maddeler yer aldı:


Suriye ve Irak'a yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonlara son vereceğiz


Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız


Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kuracağız


Zorunlu din dersini kaldıracağız



#HDP
#PKK
#Yeşil Sol Parti
1 yıl önce