|

YENİ ANAYASA

Yeni oluşumcular, bugün parti programını görüşecekler. Çarpıcı tekliflerin yer aldığı programa göre yeni anayasa hazırlanacak, anayasal sisteme uymayan kanunlar değiştirilecek.

Yeni Şafak
00:00 - 3/08/2001 Cuma
Güncelleme: 16:54 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yeni oluşumun Afyon'daki toplantısında yeni anayasa taslağı hazırlanacağı ve anayasal sisteme uymayan kanunların değiştirileceği belirtildi. Hazırlanacak anayasa, "Yeni bir anayasal mühendislik değil, halkın iradesine ve taleplerine demokratik temelde devlet yapısını yansıtan bir belge olacaktır" şeklinde nitelendirildi. Afyon'da yapılan toplantıya ikinci gününde katılan isimler parti tüzüğü hakkındaki düşüncelerini açıkladılar. Yeni Şafak, üzerinde tartışılan tüzüğü ve bugün görüşülecek programı ele geçirdi. Tüzük taslağında hükümeti kurma çalışmalarında MKYK'ya tam yetki verirken, dün yapılan bir değişiklik koalisyon çalışmalarını genel başkan veya görevlendireceği bir ismin yapması görüşü benimsendi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun fotoğrafının çizildiği programın ana başlıklarında şu görüşler yeraldı:

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER:
Özgürlükler demokrasinin temelidir. Özgürlüklerin sınırı, başkalarının özgürlüklerine müdahale etmeme ilkesi çerçevesinde çizilecek.
AİHS STANDARTLARI GETİRİLECEK:
Partimiz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) başta olmak üzere Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası insan hakları sözleşmeleri ile getirilen standartları uygulamaya geçirecek.
DOKUNULMAZLIĞA SINIRLAMA:
Dokunulmazlık sınırlandırılacak. Milletvekilinin milleti için çalışması yönünde sınırsız dokunulmazlık sağlanırken, diğer alanlardaki tüm ayrıcalıklar kaldırılacak.
:
Yeni anayasa hazırlanacak. Mevcut tüm kanunlar gözden geçirilecek ve anayasal sisteme uymayanlar süratle kaldırılacak ya da değiştirilecek.
BİREY POTANSİYEL TEHDİT DEĞİL:
Hiçbir birey potansiyel tehdit unsuru olarak görülmeyecek.
BAKANLIKLAR, BÜROKRAT ATAMALARI SINIRLANACAK:
Bakanlıkların sayıları ve görev alanları yeniden düzenlenerek, bakanlık enflasyonuna son verilecek. Bürokrasi azıltılacak.
AVRUPA DEVLETİYİZ:
AB'ye tam üyelik için üzerine düşen hukuki, ekonomik ya da idari yükümlülükler yerine getirilecek.
EKONOMİ:
Vergide adalet gözetilecek, vergi oranları düşürülecek. İşsizlik sorunu giderilecek. İç ve dış borç stokları düşürülecek.
EĞİTİM VE KADIN:
Eğitim sistemi ideolojik kavgaların alanı olmaktan çıkarılacak. YÖK kaldırılacak.

----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce