|

Yeni anayasa yeni Türkiye'nin teminatı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm sürecinde arzu edilenin silahların kalıcı olarak bırakılması olduğuna dikkat çekti. Şentop, yeni anayasanın yeni Türkiye’nin teminatı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/02/2015 Pazar
Güncelleme: 22:04 - 7/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Partisi tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Bölge Toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop çözüm sürecine ilişkin kararlılık vurgusu yaptı. HDP ve ondan önceki o çizgiden gelen siyasi partilerin çözüm sürecinin kendi gayretleriyle oluştuğunu iddia ettiğini ifade eden Şentop, “AK Parti ise kurulduğu gün bunu partinin temel perspektifi olarak ortaya koyuyor” diye konuştu.


NİHAİ CEVABI HALK SANDIKTA VERECEK

“1990 yıllarda HDP’nin öncesindeki partiler, o dönemdeki diğer partilerle niye böyle bir milli birlik, beraberlik projesi, çözüm süreci benzeri bir süreci başlatmadılar?” diyen Şentop, çözüm sürecinin AK Parti’nin Türkiye siyasetinde var olmasından, partinin iktidar olmasından kaynaklandığını belirtti. Şentop, Türkiye’de AK Parti’yi devre dışı bırakmak, zayıflatmak isteyen odaklara karşı milletin 7 Haziran’da nihai cevabı vereceğini söyledi.


VER 400 MİLLETVEKİLİNİ AL YENİ ANAYASA'YI DİYECEĞİZ

7 Haziran’daki seçimlerin en önemli konusunun yeni anayasa olacağını vurgulayan Şentop, şöyle devam etti: “Yeni anayasa yeni Türkiye’nin teminatıdır. Bu seçimde milletimize ‘Ver 400 milletvekilini, al yeni anayasayı’ diyeceğiz. Temel haklarla Türkiye’deki siyasi sistemin revize edilerek, yeniden ele alınmasını, yeni bir sistem kurulmasını öneriyoruz. Bu da başkanlık sistemidir”

#ak parti
#mustafa şentop
#çözüm süreci
#yeni anayasa
9 yıl önce