|

Yeni başkan Mevlüt Uysal

Kadir Topbaş’tan boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal seçildi. AK Parti'nin adayı Uysal, üçüncü turda Belediye Meclisi’ndeki 307 oyun 179’unu aldı. Yeni başkan göreve, “Allah genel başkanımıza, genel merkezimize, mahcup olmamayı nasip etsin” diyerek başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2017 Cuma
Güncelleme: 04:14 - 29/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul Büyükşehir Belediye’nin (İBB) başkanlık koltuğunun yeni sahibi Mevlüt Uysal oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye’nin (İBB) başkanlık koltuğunun yeni sahibi Mevlüt Uysal oldu.

Kadir Topbaş’ın 13 yıl başkanlığını sürdürdüğü ve geçtiğimiz hafta istifa etmesiyle boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye’nin (İBB) başkanlık koltuğunun yeni sahibi Mevlüt Uysal oldu. İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla dün olağanüstü toplanan belediye meclisinde seçim yapıldı. Saraçhane’deki belediye binasında İBB Meclis Başkanı Ahmet Selamet’in yönettiği olağanüstü oturumda AK Parti, CHP, MHP ve bağımsız meclis üyeleri oy kullandı. CHP’nin belediye başkanlığı için açıkladığı aday Ekrem İmamoğlu oldu.

CHP'Lİ VEKİLLER YER KAVGASI ÇIKARDI

Valiliğin saat 15.00 olarak duyurduğu olağanüstü seçimli oturum 20 dakika geç başladı. AK Parti’li ve CHP’li çok sayıdaki milletvekilinin de katıldığı oturumda, CHP’li vekiller TBMM'de yaptıkları gibi yine kargaşa çıkardı. Oturumu izlemek için konuk locasına gelen CHP'li vekilleri kendileri için ayrılan yere AK Parti’lilerin oturduğunu söyledi. Meclis başkanından yer sorunun çözülmesini isteyen CHP’li vekiller ile AK Parti’li arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın sonlanmasıyla oturum açıldı.

ÜÇÜNCÜ TURDA BAŞKAN SEÇİLDİ

Belediye başkan adaylarının konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. AK Parti’den 179, CHP’den 126, MHP’den 2 ve bağımsız 1 üye olmak üzere 309 meclis üyesinin bulunduğu seçimde 307 oy kullandı. İlk iki tur oylamada 3’te 2 oy çokluğu sağlanamadığı için başkan seçilemedi. Üçüncü turda 308 oy kullanılırken, 4 oy geçersiz sayıldı. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oy aldı. 179 oyla salt çoğunluğu elde eden Uysal, İstanbul'un yeni başkanı oldu.

ONUR VE GURUR DUYDUM

Seçimin ardından kürsüye gelen Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmekten dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Uysal şunları kaydetti: "Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Allah beni size ve İstanbullulara mahcup etmesin. Özellikle AK Parti Grubuna ve tüm AK Parti teşkilatına bu çok önemli görevde şahsıma gösterdikleri güven için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da şükranlarını sunuyorum. Güzel bir İstanbul'dan bahsediyorsak, O'nun eseridir. Hizmetleri ile milletimizin gönlünde taht kurdu. Bu şehrin her yerinde onun eserleri var. Başbakanımız Binali Yıldırım'a da huzurlarınızda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum."


Partimden ayrılmadım

Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet’in Yenikapı Etkinlik Çadırı’nda verdiği yemekte belediye çalışanlarıyla vedalaştı. Belediyenin 4 bin çalışanı ile üst düzey bürokratlarının katıldığı davette Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıktan sonra Türkiye’deki en saygın görev olduğunu belirterek, bırakma kararının anlık olmadığını, son bir aydır düşündüğünü söyledi.


TARİH BİZİ YAZACAK

İhtirasları olmadığını, İstanbul’u görev aşkıyla yönettiğini vurgulayan Topbaş, “Yıllık 42 milyar liralık bütçeye sahip böyle bir gücü bırakarak, makam ve mevkiye bağlanmış olmadığımızı gösterdik” dedi. Topbaş, şöyle devam etti: “Rabbime hamdolsun ki İstanbul’a belediye başkanı olmak bana nasip oldu. İstanbul’un tarihinde ilk kez 3 dönem belediye başkanlığı şahsıma tevdi edildi. Tarih bugünlerden, yaptığımız güzel işlerden bahsedecek.”

GÖREV BEKLEMİYORUM

“Rabbimden bundan sonraki hayatımla ilgili hep şunu niyaz ettim; ‘Ya Rabbi, bundan sonraki ömrümü İslam’a, Müslümanlığa ve insanlığa adıyorum ve hizmetleri buralarda yapmak istiyorum. Bana bu fırsatı ver.’ dedim. Partimden ayrılmadım. Ama bundan böyle idari ve siyasi bir görev beklemiyorum. Bundan sonra BM Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Başkanlığı görevimi devam ettirerek, tüm insanlık için hayırlı işler yapmaya çalışacağım.”


Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti’nin adayını açıkladı. AK Partili belediyelerin başarısının, kendi çıtalarını daha yukarıya çekme mücadelesi olduğunu belirten Kaya, “Bu başarıyı gerçekleştiren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 884 arkadaşımız ve 11 bin 500 Meclis üyemizle biz bu hikayeyi yazdık” dedi.

ALLAH MAHÇUP ETMESİN

Kaya, Topbaş’a teşekkür ederek, “İstifasıyla boşalan süreçte bir temayül yoklaması 24 Eylül’de yapıldı. Bu temayüle 337 arkadaşımız katıldı. İstanbul’daki milletvekillerimiz, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, il başkanımız, meclis üyelerimiz, herkes buradaydı. İstanbul’umuzun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti ailesinin, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle adayı Mevlüt Uysal’dır. Kardeşimizi tebrik ediyorum, Allah mahcup etmesin.”

BİRLİĞİMİZİ HEP KORUDUK

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da AK Parti’deki bayrak değişimlerinde sorun yaşanmadığını dile getirerek, “Diğer siyasi partilerde şahsi ve kişisel kavgalar yaşanırken, AK Parti birliğini, bütünlüğünü muhafaza etti" dedi.

#Mevlüt Uysal
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
7 yıl önce