|

Yeni bir sayfa açalım

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edwar Nalbandian, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi sürecinde iyimser olduğunu belirterek, “Diplomatik ilişkilerin başlaması ve sınırların açılmasına Ermenistan ön koşul olmaksızın hazırdır” dedi.

Şamil Kucur
00:00 - 25/11/2008 Salı
Güncelleme: 01:55 - 25/11/2008 Salı
Yeni Şafak
Yeni bir sayfa açalım
Yeni bir sayfa açalım

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan, Türkiye ile Ermenistan arasında yeni bir sayfa açmanın tam zamanı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan davetini kabul etmesini 'Bilgece bir davranış' olarak niteleyen Nalbantyan, iki ülke arasındaki ilişkilerde büyük bir engel olmadığını dile getirdi. Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dönem Başkanı Nalbantyan dün geldiği İstanbul'da KEİ Sekreteryası'nı ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

GÜL'ÜN ZİYARETİ ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Ülkeler arasındaki sorunların çözümü halinde Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin daha da etkili olabileceğini belirten Nalbantyan, “Cumhurbaşkanı'nın maç için Ermenistan'a gelmesiyle önemli bir fırsat yakaladık. İkili ilişkilerin normalleşmesi için müzakerelere devam etmek istiyoruz. Gül'ün ülkemize gelmesi çok bilgece bir davranıştı. İlişkilerin normalleşmesi için iyi bir zemin oluşturdu. Normalleşme süreci için iyimserim. Diplomatik ilişkilerin başlaması ve sınırların açılmasına Ermenistan ön koşul olmaksızın hazırdır” dedi.

SARKİSYAN RÖVANŞA GELİYOR

Yukarı Karabağ sorunuyla ilgili bir soru üzerine Nalbantyan, “Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanlarının Moskova'daki toplantısı çok yapıcı ve olumlu idi” açıklamasında bulundu. Nalbantyan, THY'nin Erivan'a düzenleyeceği seferle ilgili soru üzerine ise “THY Ermenistan'a sefer düzenlerse 'neden olmasın' derim. Bu iki ülkenin turizm ve işadamları için çok iyi olacaktır” dedi.

Nalbatyan, Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Dünya Kupası elemeleri kapsamında gelecek yıl oynanacak Türkiye-Ermenistan maçı için Türkiye'ye geleceğini de söyledi.






15 yıl önce