|

Yeni havaalanı ile Tokat uçacak

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TAV İnşaat Proje Direktörü Erdoğan Karabacak’ın daveti üzerine yapımı süren yeni havalimanının inşaat sahasını ziyaret etti. Yapılan ziyarette yüklenici firma temsilcisi tarafından havalimanının belirlenen tarihten daha erken sürede bitirileceği müjdesi verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/02/2019 Cuma
Güncelleme: 02:58 - 1/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
​Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, havalimanı inşaatındaki çalışmaları inceledi.
​Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, havalimanı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ihalesi tamamlandıktan sonra inşaatına başlanan Tokat Havalimanındaki çalışmaları inceledi. Tokat Havalimanı Müdürü Mustafa Konca’nın da katıldığı inceleme ziyaretinde, inşaattaki son durum ve pistin yapısı ile alakalı yüklenici firma temsilcisi Erdoğan Karabacak’tan bilgi alındı.

Yapılan inceleme ziyareti sonrasında konuşan ve 200 gün önce inşaatına başlanan bölgedeki hızlı gelişmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “
Altyapı çalışmaları süratli bir şekilde şuan pistin yapımıyla ilgili devam ediyor. İnşallah da bu önümüzdeki günler de daha da hızlanarak, inanıyorum ki; Tokat’ımızın havalimanı, bu pist, siz değerli hemşerilerimizin kullanımına açık olacak. Temmuz ayında ilk kazma vurulmuştu, 200 gün geçti. Toplam 700 günlük bir süreydi havalimanımızın ihalesi ve kalan bir 500 gün gibi bir süremiz var. Haziran 2020 gibi inşallah firmamız bitirip teslim edecek ve uçuşlarımızda biz de Tokat’ın havalimanını kullanmış olacağız
” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİMİZ BÜYÜK EMEK SARF ETTİ

  • Havaalanı inşaatında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Eroğlu; “Tokat’ın bir hayaliydi havalimanımız. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız, Bakanlığımız, Milletvekillerimiz, hep beraberce yapılan takip neticesinde Allah’a şükür geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan inşaatımız hızla devam ediyor. Havaalanımız için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza ve büyük emek sarf eden Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

PİSTİN YÜZDE 35’İ TAMAMLANDI

Tokat Havalimanı ihalesini yürüten firmanın Altyapı İnşaat Direktörlüğü görevini yürüten Erdoğan Karabacak ise Tokat Havalimanının verdikleri söz gereği daha önceden belirlenen süreden daha erken bitirme gayretinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan Karabacak, “İşimizin yaklaşık 200 günü kadarı bitti. İşin ilerlemesinde yüzde 35’lerdeyiz. 15-20 günlük bir iş günü kaybımız oldu kötü hava koşullarından dolayı ama bunu telefi ederek hem başkanımıza verdiğimiz söz, hem Tokat halkına verdiğimiz söz, hem de Devlet Hava Meydanlarının temsilcisi buradaki başmüdürümüze verdiğimiz söz ile beraber bu havalimanını istenen süreden daha erken bitirmeye çalışacağız” diye konuştu.

KÖTÜ HAVA ŞARTLARINDA DA UÇAKLAR İNECEK

Karabacak yaptığı açıklamada; “
İstanbul, Ankara, İzmir ve 8-9 ülkede havalimanı işleten bir firmanın temsilcisi olarak, gerçekten Tokat’a layık bir havalimanı yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Pistimizin boyu 2 bin 700 metre, genişlik 45 metre, şerit sağlarla birlikte 300 metre bir genişlik ola- cak. Kötü hava koşullarında uçakların inebilmesi için gerekli aletler teşkil edilmiş olacak. Tokat halkına şimdiden hayırlı olsun
” ifadelerini kulandı.

‘Biz sizle birlikte varız’

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Kaledibi Mahalle Muhtarlığı’nca organize edilen programda Kaledibi Cemevi’nde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Özellikle mahalledeki kentsel dönüşüm ve üniversite hastanesinin genişleme sahası ile ilgili sorunlar üzerinde fikirlerini aktardı.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Başkan Eroğlu, “Değerli dostlar çok güzel bir ülkede, bu güzel topraklarda hep beraber yaşıyoruz. Allah huzurumuzu bozmasın. Bu toprakların kıymetini hep birlikte bilmemiz lazım. Tokat Anadolu’nun mayası. Evliya Çelebi’nin Tokat’la ilgili çok güzel bir sözü var; ‘Bu havası hoş şehrin dört tarafında bahçe ve bostanlar içinden sular akar. Halk zevk ehlidir. Gariplerle dostturlar, kin tutmaz, hile bilmez, yumuşak huylu insanlardır. Cami, saray, köşk ve imaretleri o kadar sağlam ve güzel olur ki buralara girenler hayran olurlar.’ Bu kadar güzel söze mazhar olmuş bir şehirden bahsediyoruz” dedi.

Tokat’ın 5 yıl önce kendisine bir emanet verdiğini dile getiren Başkan Eroğlu, “Şehri sizlerden emanet aldık. Bu emanetinin gerekliliklerini en layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk” diye konuştu.

  • HER KESİME ADİL HİZMET ETTİK
  • Her kesime adil hizmet için çalıştıklarını kaydeden Başkan Eroğlu şöyle konuştu; “Bir şehrin geliştiğini ve çehresinin değiştiğini gösteren bazı veriler vardır. Bunlardan bir tanesi nüfus. Ben göreve geldiğimde Tokat’ın nüfusu 133 bindi, 2017 son verilere göre ise 153 bin. 4 yılda 20 bin nüfus artışı gözlenmekte. Diğer gelişmişlik endeksi ise istihdam. Son 4,5 yılda Organize Sanayi Bölgesinde 7 tane yeni fabrika açıldı. 2014 yılının Ocak ayında 1800 kişi çalışırken, şu anda çalışan sayısı 5 bin 500.”

#Tokat
#Eyüp Eroğlu
#TAV
5 yıl önce