|

Yeni kararname 11 Temmuz’da

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), yüzlerce hakim ve savcıyı ilgilendiren yaz kararnamesi için uygulanacak prensipleri ve takvimi belirledi. Kurul, kararnamenin, 11 Temmuz’a kadar ilan edilmesini kararlaştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:42 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
HSK yüzlerce hakim ve savcıyı ilgilendiren yaz kararnamesi için uygulanacak prensipleri ve takvimi belirledi
HSK yüzlerce hakim ve savcıyı ilgilendiren yaz kararnamesi için uygulanacak prensipleri ve takvimi belirledi

HSK 1. Dairesi, adli ve idari yargı 2018 ana kararnamesi çalışmalarına başladı. Yeni kararnameyle çok sayıda il ve ilçe adliyelerinde görevli hakim ve savcının yerinin değiştirileceği belirtilirken, kararname kapsamının bin 500 civarında olması bekleniyor. Kararnameye ilişkin takvimi de belirleyen 1. Daire’nin 11 Temmuz’a kadar kararnameyi açıklayacağı bildirildi.

İki istinaf daha açılıyor

Kamuoyunda istinaf olarak bilinen Bölge Adliye Mahkemeleri (BAM) ve Bölge İdare Mahkemeleri (BİM) 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından faaliyete geçti. 15 ilde kurulmasına rağmen ilk etapta Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere 7 ilde kurulmasına karar verilen BAM’ların sayısı da arttırılıyor. HSK 1. Daire, ilk derece mahkemelerinde hızla sonuçlanan FETÖ ve darbe davaları başta olmak üzere birçok dava konusu dosyanın istinaf incelemesinin de daha hızlı yapılabilmesi için Sakarya ve Konya Bölge Adliye Mahkemesi’nin faaliyete geçmesini kararlaştırdı.

#HSYK
#Kararname
6 yıl önce