|

Yeni liste, yeni isimler

Başbakan Erdoğan'ın, yeni cumhurbaşkanı olarak Gül'e sunacağı listede yeni isimler yer alacak. Sezer'e sunulan kabine listesinde yeralan Abdullah Gül, yeni listede yerini başka bir isme bırakacak. Listeye yeni bir Başbakan Yardımcısı eklenecek

Bilal Çetin
00:00 - 18/08/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:52 - 18/08/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni liste, yeni isimler
Yeni liste, yeni isimler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni cumhurbaşkanı olarak Abdullah Gül'e sunacağı listede yeni isimler yer alacak. Dışişleri Bakanı yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olmayacağı için MGK'da temsil edilen bakan sayısı 7'den 8'e çıkacak. Kabinedeki bakan sayısının 24'ten 25'e çıkma ihtimalinin de bulunduğu öğrenildi.

MGK'DA TEMSİL ARTACAK

Erdoğan'ın, Sezer'e götürdüğü kabine listesinde Abdullah Gül Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak yer alıyordu. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından sora sunulacak yeni kabinede ise Gül'ün yerinde bir başka isim Dışişleri Bakanı olarak yer alacak. Yeni kabinede Dışişleri Bakanı aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olmayacak. Bu durumda MGK'da temsil edilen bakan sayısı 7'den 8'e çıkmış olacak. MGK'da Başbakan ile birlikte 3 Başbakan Yardımcısı, Dışişleri, İçişleri, Adalet ve Milli Savunma Bakanları sivil kanadı temsil ediyor.

İSİMLER KAYDIRILACAK

Abdullah Gül'ün, yeni kabinede yer almayacak olması nedeniyle kabinedeki birçok ismin değişebileceğine dikkat çekiliyor. Gül'ün yerine kabinede Dışişleri Bakanlığı'nda yeni bir isim olacağı gibi, Başbakan Yardımcılığı'nda da yeni bir isim yer alacak. Meclis eski Başkanı Bülent Arınç ise Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulan kabinede bakan olarak yer almıyordu. Ancak Arınç'ın Abdullah Gül'e sunulacak kabinede bakan olarak yer alacağı belirtiliyor.



Sezer Türkiye'ye 13 gün kaybettirdi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kabineyi yeni cumhurbaşkanına bırakarak Türkiye'ye 13 gün kaybettirdi. Sezer'in kararı nedeniyle hem Meclis'in çalışma takvimi aksadı, hem de bakanlıkların icraat yapması imkansız hale geldi. Erdoğan,Cuma günü ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yapmayı planlıyordu. Önümüzdeki hafta ise hükümet proğramının Meclis'te okunması ve güvenoylamasının tamamlanması bekleniyordu. Bu durumda ise hükümet programının Meclis'te okunması ve güvenoylamasının yapılması ise Eylül'ün ilk haftasına sarkacak.


Sizi çok seviyorum ve bol bol dua ediyorum

Başbakan Erdoğan, dün Cuma namazını Etlik Aşağı Eğlence Merkez Camii'nde kıldı. Namaz sonrası vatandaşlar Erdoğan'a, büyük ilgi gösterdi. Kalabalıkta ağlayarak kendisine seslenen 11 yaşındaki bir kız çocuğunun yanına giden Başbakan çocuğa neden ağladığını sordu. “Sizi televizyonlardan gördüm. İyi bir insansınız. Sizi çok seviyorum. Heyecanlıyım. Bu yüzden ağlıyorum” diyen Hazal Gürgöze'ye Başbakan “Ağlama, heyecanlanma” diyerek sarıldı. “Sizi çok seviyorum ve bol bol dua ediyorum” diyen Küçük Hazal'a Erdoğan cep telefonu numarasını vererek ayrıldı.





17 yıl önce