|

Yeni ''nereden buldun'' tasarısı rafa kaldırıldı

Maliye Bakanlığı''nın üzerinde çalıştığı yeni gelir vergisi tasarısının, EKK toplantısında ''uygulanabilir olmadığı''na karar verilmesi üzerine tasarı mahalli seçimler sonrasına kadar rafa kaldırıldı

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 14/12/2012 Cuma
Güncelleme: 21:10 - 13/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni ''nereden buldun'' tasarısı rafa kaldırıldı
Yeni ''nereden buldun'' tasarısı rafa kaldırıldı

Maliye Bakanlığı''nın uzun bir süredir hazırlıklarını yaptığı yeni gelir vergisi tasarısına yönelik ekonomi bürokrasisinin getirdiği tekliflerin son Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında ''uygulanabilir olmadığı''na karar verilmesi üzerine tasarı mahalli seçimler sonrasına kadar rafa kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz ay yapılan EKK toplantısında Ak Parti ekonomi kurmaylarının ''2011 yılında Türkiye''de ekonomik veriler daha iyiydi, elimiz rahattı. Harcamaların sorgulanmasını getiren bu önerileri neden o zaman getirmediniz? Şimdi ise büyümede yavaşlama varken bazı olumsuz yansımalar varken böyle bir öneri getiriyorsunuz. Bütün Avrupa krizde siz eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel''in ''nereden buldun'' önerisi gibi sermayeyi kaçıracak düzenleme ile geliyorsunuz'' tepkisini gösterdiği öğrenildi.

BABACAN''DAN DESTEK

Bu tepkili konuşmaların üzerine EKK''ya başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan''ın da ''aynen katılıyorum'' diyerek, partinin ekonomi kurmaylarına destek verdiği belirlendi. Bunun üzerine tasarının gündemden kaldırılmasına karar verilerek, mahalli seçimlerin ardından ekonominin dengelerine uygun olacak şekilde çalışmaların yeniden başlatılması kararlaştırıldı. Tasarıda özetle harcamaların sorgulanmasına neden olacak, beyanname verilmesi, ücretlilerin beyannamesindeki kesintilerin de incelenmesi ve böylece işverenlerin yaptığı harcamaların kontrol edilmesinin yer aldığına dikkat çekildi.

11 yıl önce