|

Yenilikleri izlemek için yarın son gün

00:00 - 8/10/2011 Cumartesi
Güncelleme: 03:48 - 8/10/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Yenilikleri  izlemek için yarın son gün
Yenilikleri izlemek için yarın son gün

CeBIT Bilişim Eurasia'nın ilk günü üç büyük etkinliğe sahne oldu. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler “Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler” ve “Yarının Teknolojisi İnternet" olmak üzere iki önemli başlıkta tartışıldı. CeBIT'in 2. gününde, MOBİSAD Başkanı Murat Dursun'un açılış konuşmasını yaptığı MOBİSAD'ın “Elekrtomanyetik Alanlar, Toplumsal Sağlık ve Toplumsal Sağlık” konulu toplantısı gerçekleştirildi.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Cebit Sinerji Zirvesi, bugün öğretmenleri “Akıllı Tahta Eğitimi” ne bekliyor. 400 öğretmenin katılacağı eğitim, saat 14.00'de başlayacak. Program sırasında interaktif akıllı yazı tahtaları, interaktif LCD ekranlar, oylama sistemleri, çoklu dokunmatik masa, data konferans, sınıf yönetim ve kurumsal tahta yazılımları gibi yenilikler görülebilecek.

Fuarda 2.000 m2'lik stantla yer alan AKOS Projesi, Türkiye genelinde 500'ü aşkın belediyeyi ağırlıyor. AKOS Başkanı, Sampaş A.Ş. Yön. Krl. Bşk Şekip Karakaya, AB standartlarında kentsel bilişim hizmetlerinin sunulabilmesi için belediyelerin yıllık bütçesinin en az yüzde 2'sinin BT'ye ayırması gerektiğinin de altını çizdi.


13 yıl önce