|

Yerel yönetimler, huzur ve refahı gözetmeli

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Yerel yönetimlerin sorumlulukları yalnızca fiziki hizmetlerle sınırlı değildir. Şehir halkının huzuru ve refahı da yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. İnsan odaklı çalışmalar gündemimizin en üst sıralarında olmalıdır.” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:36 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
UCLG-MEWA Eş Başkanı Muhammed Sadi. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Konya Büyükşerir Belediye Başkanı Uğur Altay’a plaket takdim ettiler.
UCLG-MEWA Eş Başkanı Muhammed Sadi. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Konya Büyükşerir Belediye Başkanı Uğur Altay’a plaket takdim ettiler.

UCLG Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı ile UCLG-MEWA Kentsel Mobilite Şanlıurfa Zirvesi’nin açılışına katıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 17 farklı ülkeden yaklaşık 400 kişinin katıldığı programda UCLG-MEWA’nın 2018 yılı çalışma döneminin yanı sıra 2019 yılının faaliyetleri değerlendirildi.

DÜNYAMIZI TEHDİT EDEN SORUNLAR

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Şehirleşme dünyada gerçekten hızlı bir şekilde gelişmektedir. Değişen ve gelişen kentler beraberinde sorunlarla büyümektedir. Ulaşım sorunu ve çevre sorunları da dünyamızı tehdit eden unsurların başında gelmektedir. O açıdan UCLG-MEWA’nın böylesi önemli bir konuyu gündeme alması son derece takdir edilecek bir konudur” ifadelerine yer verdi.


HALKIN HUZURU VE REFAHI SAĞLANMALI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Eş Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Devletin halka en yakın temsilcileri olan yerel yönetimlerin sorumlulukları yalnızca fiziki hizmetlerle sınırlı değildir. Şehir halkının huzuru ve refahı da yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. İnsan odaklı çalışmalar gündemimizin en üst sıralarında olmalıdır. Çünkü mutlu insanların bir arada olduğu bir toplum düzenli, barış dolu bir dünyanın olmazsa olmazları arasındadır” dedi.

Ulaşıma akıllı sistem yöntemi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ulaşımda akıllı tüm sistemleri devreye koyarak yönetmeye çalıştıklarına vurgu yaparak, artık büyükşehirlerin en önemli yönetiminin ulaşım olduğunun farkında olduklarını aktardı. UCLG-MEWA Eş Başkanı Muhammed Sadi, ulaşım problemlerine çözüm bulmak için çok önemli görevleri bulunduğuna vurgu yaparak, özellikle toplu taşımanın geliştirilmesi gerektiği söyledi.


#Konya
#Uğur İbrahim Altay
5 yıl önce