|

Yerli üretim üssü geliyor

Mega projeler meyvesini vermeye başladı, Yalova yatırımcıların gözdesi oldu. Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak 264 fabrika, 15 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Haber Merkezi
04:00 - 25/08/2018 Saturday
Güncelleme: 03:08 - 25/08/2018 Saturday
Yeni Şafak
Yıllık 600 milyon dolarlık ihracat
Yıllık 600 milyon dolarlık ihracat

Yalova, mili ve yerli sanayinin yeni üretim üssü olmaya hazırlanıyor. Yalova’da geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan İMES organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan 264 yeni sanayi tesisinin yıllık 600 milyon dolarlık ihracat yapması hedefleniyor.

Kısa sürede tamamlanıp hizmete açılan Osmangazi Köprüsü ve İstanbul - Ankara - Bursa - İzmir otoyol aksı gibi mega projelerin meyvelerini yıllardır OSB’si bulunmayan Yalova toplamaya başladı. Geçen yıl haziran ayı itibariyle kurulan Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesi, mega projelerin tamamlanıp İstanbul - Yalova arasının 40 dakikaya düşmesiyle birlikte yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi. Tamamlandığında 15 bin kişiye istihdam sağlayacak olan 1 milyar dolar yatırım maliyetli İMES OSB, için çalışmalara başlandı.

BÖLGE TAHSİSE AÇILDI

Makine imalatı, otomotiv ve beyaz eşya yan sanayi, elektrik, elektronik eşya, savunma araç ve gereçleri gibi yüksek katma değere sahip ürünler üretilmesi planlanan Yalova İMES OSB’de orta ve büyük ölçekli 264 parsel, OSB Kanunu çerçevesinde, maliyetine ve uzun vadeli ödeme planlarıyla tahsise açıldı.

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesindeki 470 hektar alana inşa edilecek olan Yalova İMES OSB’nin yönetim kurulu üyesi Direnç Özdemir, bünyesinde mesleki eğitim merkezi, meslek yüksek okulu, itfaiye, güneş ve rüzgar enerji santralleri, sağlık merkezi, antrepo gibi tamamlayıcı sosyal donatıların da yer alacağı yeni nesil bir OSB inşa etmeyi planladıklarını dile getirdi.


3Y KURALI İŞLİTİLİYOR

5 bin dönüm alana sahip OSB içerisinden sosyal donatı alanları, yol alanları, yeşil alanlar ve park alanları çıktıktan sonra 3 bin dönümlük kısmının sanayi alanı olarak kullanılacağını belirten Özdemir, “Burayı makine imalat sektörünün, bacasız sanayiin, çevreci ve yüksek katma değerli yenilikçi sanayiin bir üssü haline getirmek hedefindeyiz. Buna ilişkin olarak devletimizin sanayi strateji belgesinde belirlemiş olduğu ‘3Y’ kuralı yenilikçi, yüksek katma değerli ve yeşil üretim düsturunu biz kendimize misyon edindik. Dünya çapında bir marka haline getirmek için çalışmalarımızı yaptık ve şu an itibariyle de artık alt yapı inşaatlarının arifesindeyiz” dedi.

#Yalova
#Mega proje
6 years ago