|

Yeşilırmak'ta bir kez daha aynı manzara

Yeşilırmak Nehri'nde telef olan balıklar kıyıya vurdu. Son olayla birlikte nehirde bu yıl 3'üncü kez toplu balık ölümleri yaşandı. Ekipler, bölgeye gelerek, su numunesi aldı, balık ölümleri ile ilgili inceleme başlattı.

Yeni Şafak
10:03 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:22 - 29/11/2018 Perşembe
DHA
Yeşilırmak'ta yine balık ölümleri yaşandı.
Yeşilırmak'ta yine balık ölümleri yaşandı.

Yeşilırmak Nehri kıyısında suyun renginin koyulaştığını ve çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek, su numunesi aldı, balık ölümleri ile ilgili inceleme başlattı. Köprü üzerine toplanan vatandaşlar kıyıya vuran balıklarla ilgili yapılan incelemeyi merakla izledi.

Kıyıda ekipleri izleyen Murat Öztürk, "Bu su simsiyah zehir akıyor. Suya büyük ihtimalle fabrika atıklarından meydana gelen kimyasal madde bıraktıklarını düşünüyorum. Yetkililerin balık ölümleri sonrasında bu konuyu araştırarak tedbirlerini almaları gerekiyor" dedi.

Yeşilırmak Nehri'nde bu yıl 2 kez daha toplu balık ölümleri meydana gelmişti.

  • Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince mart ayında yapılan incelemede, solungaçlarına çamur dolması ile sudaki oksijen oranının düşmesi sonucu balık ölümlerinin gerçekleştiği belirlenmişti.
#Amasya
#Yeşilırmak
5 yıl önce