|

Yeşilyurt’a iki dev yatırım

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilçeyi 2023 vizyonuna ulaştıracak dev yatırımlar arasında yer alan Yeşilvadi Barajı’nın 622 hektarlık tarım arazisini sulu tarıma açacağını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 03:14 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Yeşilvadi Barajı
Yeşilvadi Barajı

Yeşilvadi Barajındaki son durumu yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bölgenin en büyük şehir parkı olacak ‘Beylerderesi Şehir Parkı’ projesinin de yer aldığı Yeşilvadi Barajı’nın 622 hektarlık tarım arazisinin sulama ihtiyacını karşılayacağını söyledi.


Barajdaki su seviyesinin arttığına dikkat çeken Başkan Çınar, “Baraj 6 bin 220 dekar araziyi sulu tarıma açarak çiftçimizin yüzünü güldürecek. Yine yeni dönemde hizmete sunacağımız, ‘Yeşil Gıda Soğuk Hava Deposu’, ‘Üreticiden Tüketiciye’, ‘Yeşil Gıda Seracılık’ ve ‘Doğal Ürünler Pazarımız’ projelerle çiftçimizi destekleyip, yerli ve milli üretimin daha fazla ön plana çıkması için gayret göstereceğiz” dedi.

BÖLGENİN EN BÜYÜK PARKI

Beylerderesi Şehir Parkı’nın bir milyon 350 bin metrekare alan üzerinde hizmete gireceğine değinen Başkan Çınar, “Yeşilyurt’umuzu 2023 vizyonuna ulaştıracak dev bir yatırım. Park bölgenin ekonomik ve sosyal yönden gelişimine önemli katkı sağlayacak. Şu ana kadar 200 bin metrekaresi tamamlanan proje hızla ilerliyor” şeklinde konuştu.

#Yeşilyurt
#Mehmet Çınar
5 yıl önce