|

YGS sayısal birincisi: Sabri Melihcan Erol

Bugün açıklanan YGS sonuçlarına göre Türkiye birincisi Hasan Sabri Melihcan Erol oldu. Sınava Ankara'dan giren Melihcan, matematik ve fen bilimleri testinde 40 doğru ile sayısal alanda 500 tam puanı almayı başardı. YGS birincisi ayrıca Türkçe testinde 2, Sosyal Bilimler testinde 3 yanlış yaptı.

Yeni Şafak
14:29 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 14:38 - 25/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Sabri Melihcan Erol 13 Mart günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda birinci oldu. Bugün açıklanan YGS sonuçlarına göre Türkiye birincisi olan Sabri Melihcan Erol, YGS'de en zor testler olarak gösterilen matematik ve fen testlerinde tüm soruları doğru cevapladı. YGS-1 ve YGS-2 de birinci olan Erol, Türkçe testinde 2, sosyal bilimler testinde ise 3 soruyu doğru cevaplayamadı.



Puanlara değil sıralamaya şaşırdığını söyleyen Erol, "Sınavın ölçü biçiminin değişmesinden dolayı sıralamayı kestiremiyordum ve şaşkınım. Hayallerimde birincilik yoktu, ilk 100'e girmek vardı" dedi.



Elektrik Elektronik Mühendisliği okumak istediğini söyleyen Sabri Melihcan Erol, okuduğu kurumun birincilikte katkısı olduğunu söyledi. Bir yıllık çalışma ile sınav hazırlığının yeterli olmayacağını belirten Erol, kavramlar üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Melihcan Erol, ders çalışmayı hayatının tam ortasına koyduğunu ve her şeye o gözle bakmaya başladığını dile getirdi.







Öğretim görevlisi babası twitterdan duyurdu


Melihcan Erol'un Türkiye YGS birincisi olduğunu Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan babası Twitter hesabından duyurdu. Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erdol, “Oğlumuz Hasan Sabri Melihcan Erol tüm dostlarımızın dualarıyla YGS Türkiye 1.si olmuştur. " mesajıyla oğlunun sınav sonuç belgesini yayınladı.








#Sabri Melihcan Erol
8 yıl önce