|

Başbakan Yıldırım'dan ABD-Rusya'ya yeni uyarı

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, "Suriye'de Türkiye'nin Rusya'nın ve İran'ın ön ayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetleri akamete uğratacak girişimlerden uzak durulmalıdır" dedi. Yıldırım daha önce de 'sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar' yorumunda bulunmuştu.

Yeni Şafak
13:48 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 14:05 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Diğer
Diğer

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Esed hükümetinin Doğu Guta'da kimyasal silah saldırısına ilişkin Yıldırım; "Masum insanları katletmenin asla açıklanabilir bir tarafı yoktur. Bu durumu şiddetle nefretle kınıyoruz ve bunun bedeli ödenmelidir. Ancak tüm bunları yaparken, Türkiye'nin Rusya'nın ve İran'ın ön ayak olduğu kalıcı barışa yönelik faaliyetleri akamete uğratacak, bunlara zarar verecek çapta girişimlerden uzak durmak gerekir. Müttefiklerimize tavsiyemiz budur. bu noktada gerekli uyarılarımız yapıyoruz" dedi.

Yıldırım OHAL'in uzatılmasına ilişkin, "OHAL'in uzatılmasına ilişkin soruya, salı günü Cumhurbaşkanlığı Erdoğan ile Milli Güvenlik Kurulu toplantısı olacak. Daha sonra verilen karar doğrultusunda hareket edilecek." ifadelerini kullandı.



Yıldırım daha önce de 'sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar' yorumunda bulunmuştu.


#Binali Yıldırım
#Suriye
#Cuma namazı
6 yıl önce