|

Yine CHP’li belediye yine vurgun: Başkan Zeki Bilgin'e arsa vurgunu soruşturması

Taciz, tecavüz ve skandalların adresi olan CHP’li belediyelerde her gün yeni bir olay yaşanıyor. Daha önce hurda vurgunu ile gündeme gelen CHP’li Saruhanlı Belediyesi, şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu ile çalkalanıyor. Arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapan CHP’li Başkan Zeki Bilgin için soruşturma izni verildi.

Yusuf Özdemir
00:00 - 21/12/2021 Salı
Güncelleme: 00:57 - 21/12/2021 Salı
Yeni Şafak
Saruhanlı Belediyesi başkanı 
Zeki Bilgin’in adı birçok 
skandala karışmıştı.
Saruhanlı Belediyesi başkanı Zeki Bilgin’in adı birçok skandala karışmıştı.
Hurda vurgunu ile gündeme gelen
CHP’li Saruhanlı Belediyesi’nde
şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu skandalı patlak verdi. Tonlarca hurdayı ihale yapmadan sattığı için hakkında soruşturma izni verilen
Manisa’nın CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin
hakkında bu kez de arsa ve gayrimenkul vurgunu iddiasıyla soruşturma izni verildi.

CHP’Lİ BAŞKAN ZEKİ BİLGİN'E SORUŞTURMA İZNİ

İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti
Saruhanlı Belediyesi’
ne ait olan birçok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle
CHP’li Belediye Başkanı Zeki Bilgin,
CHP’li iki meclis üyesi ve biri emekli 4 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni verdi.
CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin
ve diğer 6 kişi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izninde, Saruhanlı Belediyesi’ne ait taşınmazların satışı ile ilgili yapılan ihalelerde üç ayrı hususta usulsüzlükler yapıldığı saptandı.

ÜÇ AYRI İDDİAYI İNCELEDİ

İçişleri Bakanlığı’nın Belediye başkanı
Zeki Bilgin
ve ilgililer hakkında soruşturma izni verdiği kararda üç ayrı iddia incelendi.
Bakanlıkça yapılan ilk incelemede, ‘
Saruhanlı ilçesi Lütfiye Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Saruhanlı Belediyesine ait olan 1608, 1612, 1623, 1675 parsel üzerinde bulunan taşınmazların satışına ilişkin Belediye Başkanınca ihaleye girmek isteyen kişilerin ihalelere girmesine imkan verilmediği, İhalelere ilişkin şartname hükümleri gereğince şartname alınmadan ihaleye girilemeyeceği hükme bağlandığı ve başvuran herkese şartname verilmediğinden yeterli katılımın sağlanamadığı, tespit edildi.’
denildi.

RAYİÇ DÜŞÜK BELİRLENDİ

İnceleme yapılan ikinci iddia için ise şu ifadeler kullanıldı: “Taşınmazlara ilişkin tahmini satış bedellerinin yeterli araştırma yapılmadan güncel rayiç bedellerinden düşük belirlendiği, muhammen bedelleri toplamının 706.050.00 TL olarak belirlenen taşınmazların 05/06/2020 tarihinde yapılan 2. İhalesinde ise muhammen bedelleri toplamının 1.496.000.00 TL olarak belirlendiği, dolayısıyla muhammen bedelin rayiç bedelin altında belirlenerek aradaki farkın 789.950.00 TL olduğu tespit edildiği ve ihale kanununa aykırı davranıldığı anlaşıldı.”

İhale tarihi gizlendi

  • Üçüncü incelenen iddiaya ilişkin de “Saruhanlı Belediye başkanlığınca Nuriye Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait 4678 nolu parselin ihaleye çıkarıldığı, ancak ihale tarihinin gizlendiği belirlendi. Üç hususta yapılan ön inceleme sonunda, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Encümen Üyeleri Ali Karaca ve Ali Çelemen, Yazı işleri Müdürü Saadet Tunç, Belediye Başkan yardımcısı ve mali hizmetler müdür vekili Mesut Sökmen ve emlak ve istimlak müdür vekili Güner Parla hakkında soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir” denildi.
#CHP
#Saruhan
#Zeki Bilgin
#İçişleri Bakanlığı
2 yıl önce