|

YÖK Başkanı'na '15 dakika kuralı' soruldu

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na dair detayları açıkladı YÖK Başkanı Saraç'a üniversiteye girişte uygulanan '15 dakika' kuralı da soruldu. Saraç, çok sayıda öğrencinin mağdur olduğu uygulama için 'esnek' bir sürecin işletilebileceğini belirtti.

Yeni Şafak
11:43 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:56 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Son YGS'de sınava geç kalan öğrenciler okul önünde gözyaşları dökmüştü.
Son YGS'de sınava geç kalan öğrenciler okul önünde gözyaşları dökmüştü.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte sınav sisteminde yapılan değişikliği açıkladı. Düzenleme kapsamında yeni sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oldu.

  • Temel yeterlilik puanı en az 150 olan adaylar alan programlarını tercih edebilecek.

180 puanı geçenler lisans tercihi yapabilecekken, 200 puandan fazla alanlar bu puanı bir sonraki sene de kullanabilecek.

Gözler '15 dakika' kuralında

YÖK Başkanı Saraç'a '15 dakika' kuralı da soruldu. Başkan Saraç, daha esnek bir sistemin geleceğinin sinyalini verdi. Saraç, "Yeni sistemde daha esnek olacak" dedi.

  • Ne olmuştu?
  • Adayların sınav başlamadan 15 dakika önce gireceği binada olması gerekiyordu. 10.00'da başlayacak sınav için 9.45'te okulda bulunma şartı geçen yıl getirilmişti. Geç kalan adaylar içeri alınmıyordu. Bu kapsamda okul kapılarında sınava gelen çok sayıda öğrenci mağduriyet yaşıyordu.

Yoğun itiraz gelmişti

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ÖSYM'nin sınav başlama saatinden 15 dakika önce sınav binalarının kapatılması kararına ilişkin gerekli inceleme ve yazışmaların yapıldığını bildirmişti:

"Sınava girecek olan yavrularımız, 'Sınav saat 10.00'da diyorlar, biz sınav saatine 14 dakika kala geldik, sınava giremedik. Bu, bir hak kaybıdır.' diyorlar ve müracaatlarını yaptılar. Gerekli incelemeler yapılıyor. ÖSYM ile ilgili yazışmalar oldu."

#Yükseköğretim Kurumları Sınavı
#15 dakika kuralı
#Üniversite sınavı
7 yıl önce