|

Yoksulluk okul bahçesine baraka kurdurdu

Kamyon şoförü olarak çalışan eşinin işsiz kalması nedeniyle zor günler geçiren Halime Türkmen, oturdukları evin kirasını ödeyemeyince evlerini terk ederek eski Üstünler İlköğretim Okulu'nun bahçesine baraka kurdu.

Yeni Şafak
01:00 - 6/03/2004 суббота
Güncelleme: 16:52 - 24/05/2017 среда
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Üstünler Beldesi'nde oturan Türkmen ailesi, yıkılma tehlikesi altında olan evlerini terk ederek eski Üstünler İlköğretim Okulu'nun bahçesine kurdukları barakada yaşamaya başladı.

Kamyon şoförü olarak çalışan eşinin işlerinin bozulması yüzünden işsiz kalması nedeniyle zor günler geçiren Halime Türkmen, uzun süredir Üstünler Beldesi'nde oturdukları eski eve kira ödeyemedi. Hacıaliler Sokak'taki oldukça eski evlerinin duvarlarında oluşan çatlakların büyümesi ve evin bir tarafının göçmesi üzerine 4 çocuğunu da yanına alarak evden ayrılan Halime Türkmen, tüm çabalarına rağmen sığınacak yer bulamadı.

Kapılar yüzüne kapandı
Yardım için gittikleri tüm kapıların kapandığını, çocuklarına barınacakları yer bulamadığını belirten Türkmen, çaresiz kaldığını, bu yüzden eski Üstünler İlköğretim Okulu'nun bahçesine baraka kurduğunu kaydetti. Çocukları Ayşe (14), Muhammed (11) ve Yasin (8)'in ilköğretim okulunda öğrenim gördüğünü, 18 yaşında olan büyük oğlu Mehmet'in ise maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini yarıda bıraktığını belirten Türkmen, yetkililerden destek beklediğini söyledi. Çevresini naylonla çevirdikleri barakada yaşamalarının çocukları ve kendisi için çok zor olduğunu ifade eden Türkmen, "Aç kalmayı bir yana bıraktım, çocuklarım çok zor durumda. Eşim de kapı kapı dolaşarak iş arıyor, ancak bu konuda da olumlu sonuç alamadık. Yardımseverlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi. Üstünler Belediye Başkanı Ethem Özgür ise Türkmen ailesinin yaşadığı evin kendilerine ait olmadığı için tamirat konusunda yasal yetkilerinin olmadığını, bu nedenle çaresiz kaldıklarını söyledi. Özgür, aileye destek olabileceklerini, bir ev kiralamaları durumunda kiralarının fon tarafından karşılanabileceğini ifade etti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 лет назад