|

Yola devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı, 31 Mart’taki yerel seçim süreci için önemli bir zirve yaptı. 55 dakikalık görüşme sıcak bir havada geçerken liderler 24 Haziran’da başarı sağlayan “Cumhur İttifakı”nın sürmesi konusunda mutabık kaldı. AK Parti Cumartesi günü de İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 40 şehrin adayını açıklayacak.

Nur Banu Aras ve
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:52 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan ve Bahçeli Külliye’de ittifak için bir araya geldi.
Erdoğan ve Bahçeli Külliye’de ittifak için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, 31 Mart’taki yerel seçim süreci için önemli bir zirve yaptı.

55 dakikalık görüşme sıcak bir havada geçerken liderler 24 Haziran’da başarı sağlayan “Cumhur İttifakı”nın sürmesi konusunda mutabık kaldı.

Cumhur İttifakı’nda bir ay önce köprülerin atıldığı yerel seçim işbirliği konusunda liderler düzeyinde dün önemli bir zirve yaşandı.

23 Ekim’de parti gruplarında yapılan açıklamalarla mart seçimleri için yollarını ayıran AK Parti ve MHP arasında süreci yeniden başlatacak görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ittifak gündemiyle kabul etti. İkili arasında daha önce 40 dakika süren baş başa görüşmeler bu kez bir saate yaklaştı. Görüşmenin süresi de kulislerde muhtemel bir işbirliğine vize verildiği şeklinde yorumlandı.

HASSASİYETLER SIRALANDI

Zirvede liderler, yolların ayrılmasına rağmen bir aylık süreçte ruhunun zedelenmemesine özen gösterdikleri Cumhur İttifakı’nın yerelde de devam edip etmeyeceğini masaya yatırdı. Liderler görüşmede daha önce yolların ayrılmasına neden olan af, emeklilikte yaşa takılanlar ve öğrenci andı gibi konuların Cumhur İttifakı'na gölge düşürmemesi üzerinde hassasiyetle duruldu. Bu konuların yerel seçimlerde yapılması planlanan olası ittifaka zarar vermemesi gerektiği vurgulandı.

ZİRVE SONRASI İSTİŞARE

Her iki lider de buluşma sonrası kurmaylarını topladı. Erdoğan, görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezi’ne geçerek seçim strateji toplantısına başkanlık etti. Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesine ilişkin ilk bilgileri de kurmaylarıyla paylaştığı belirtildi. Bahçeli de partisinin genel merkezine geçerek kurmayları ile istişare etti.

#AK Parti
#MHP
#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce