|

'Yolsuzluk habis ur gibi'

AK Parti lideri Erdoğan, yolsuzlukların habis ur gibi Türkiye'nin geleceğini yok ettiğini belirterek, yolsuzluklarla, 'hatt-ı müdaafa yoktur, sath-ı müdaafa vardır' ilkesiyle mücadele edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/09/2001 Salı
Güncelleme: 17:12 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yolsuzlukların Türkiye'nin geleceğini habis ur gibi tehdit ettiğini belirterek, yolsuzlukla mücadele edecek tek partinin kendileri olduğunu söyledi.



AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Gölbaşı Patalya Oteli'nde dün toplandı. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan AK Parti lideri Erdoğan, TBMM'nin açılmasından sonra yapıcı bir muhalefet yapacaklarını söyledi.



Ekonomik krizin derinleşerek devam ettiğini belirten Erdoğan, bunun sorumlusunun çözüm üretemeyen hükümet olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Hükümet, yönetim krizi içindedir ve bütün hassasiyetini ortaklar arasındaki uyumun bozulmamasına yöneltmiştir. Krizden çıkamadığı için de ekonomik krize çözüm üretmesi mümkün olmamaktadır. Meclis açıldığı zaman milletimiz farklı bir muhalefet görecektir. Gücümüzü aksaklıklardan, yanlışları ortaya koymaktan değil, aksaklıkları giderecek çözüm önerilerinden alacağız. Muhalefetimiz açık net olmakla beraber hükümet sorumluluğu taşıyan bir anlayışla olacak" diye konuştu.



Yolsuzluk şebekelerinin ittifakı


"Devletimizi habis ur gibi saran yolsuzluklar her şeyi tehdit etmektedir" diyen Erdoğan, yolsuzlukla mücadelenin anahtarını Atatürk'ün İstiklal Savaşı'nda kullandığı "hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır" sözleriyle açıkladı.



Erdoğan, Türkiye genelinde bu mücadeleyi yapacak tek partinin AK Parti olduğunu savunarak, şöyle konuştu: "Siyasetteki güçlerinden farklı olarak, yolsuzlukları hayat tarzı haline getirmiş şebekelerin çirkin ittifakı geleceğimize el uzatmaktadır. Türkiye'yi gerçek bir demokrasi ortamına kavuşturmanın yolunun yolsuzlukla mücadeleden geçtiğine inanıyoruz. Bizim anayasa reformundan bile önde gelen tek hassasiyetimiz vardır, o da yolsuzluklarla mücadeledir. Ak Parti, Meclis'te hangi partiden olursa olsun üzerlerinde yolsuzluk iddiası bulunanların gerekli mekanizmalar önünde hesap vermesi için büyük bir çaba gösterecektir."



Anayasa değişikliği


Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, anayasa değişikliğine ilişkin bir soruya, "İktidar kendi içinde ittifakı kurmuş değil. 37 maddenin 11'e indirileceği iddiaları bize geliyor. AKP özellikle temel hak ve özgürlükler konusunda destek vermeye hazır. Yapıcı olmaktan yanayız" dedi.



30 Ağustos resepsiyonuna davet edilmemesinin hatırlatılması üzerine Tayyip Erdoğan, "Bu sorunun muhatabı biz değiliz" diye konuştu.



#Adalet ve Kalkınma Partisi
#Genel Başkanı Tayyip Erdoğan
#'Yolsuzluk habis ur gibi'
23 yıl önce