|

YPG'li İngiliz Joe: Yardım için hükümetime yalvarıyorum

Afganistan’daki İngiliz ordusunda görevliyken Suriye’ye geçip PKK saflarında DEAŞ’a karşı ‘savaşan’ ve daha sonra Türkiye’de bombalı eylem organize etmek üzere terör örgütü tarafından Didim’e gönderildiği belirlenen Joe Robinson, İngiltere hükümetinden kendisine yardım etmesini istedi.

Yeni Şafak
12:26 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:35 - 17/09/2018 Pazartesi
Diğer
YPG saflarında silah eğitimi alan ve Suriye'de savaşan Joe Robinson, İngiliz hükümetinden yardım istedi.
YPG saflarında silah eğitimi alan ve Suriye'de savaşan Joe Robinson, İngiliz hükümetinden yardım istedi.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz yargılanan Robinson'ı "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasından suçlu bularak, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

25 yaşındaki Robinson, 2017 yılında 23 yaşındaki nişanlısı Mira Rojkan ile Aydın'ın Didim ilçesinde tatil yaparken gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Robinson, dört ay tutuklu kalmasının ardından Kasım 2017'de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağa konulmuştu.

Geçen hafta yapılan mahkeme karar duruşmasında, Robinson hakkındaki adli kontrol şartlarının ve yurt dışı çıkış yasağının sürmesine hükmetti.

Suçu 'terör örgütü propagandası' yapmak

BBC Türkçe'nin haberine göre Robinson, dün akşam İngiliz ITV News kanalına bir açıklama yaptı ve "duygusal çöküntü içinde" olduğunu söyledi.

"İngiliz hükümetine yalvarıyorum"

  • Robinson, "Bu mesele 14 aydır devam ediyor. İlk dört ay boyunca, günün 23 saatini yüksek güvenlikli bir cezaevinde tek kişilik hücrede tutuldum. Üç ay günışığı görmedim ve dört ay boyunca nişanlımı ne görmeme ne de konuşmama izin verildi" dedi.
  • Robinson, "İngiliz hükümetine bir şeyler yapması için kelimenin tam anlamıyla yalvaracak noktaya geldim" diye konuştu.

"Dışişleri Türk makamlarıyla temasa geçsin"

Joe'nin nişanlısı Rojkan da İngiliz Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'tan devreye girmesini istedi.

Rojkan, "İngiltere artık bir şey yapamayacağını söylemeyi bırakmalı. Bir şeyler yapabileceklerini biliyoruz… (Hunt'ın) diplomatik düzeyde Türk makamlarıyla temasa geçmesi gerekiyor" dedi.

Teröristlerle fotoğrafları ortaya çıktı

  • Örgüt adına hiç savaşmadığını, Türkiye’ye de tatil amacıyla geldiğini savunan Robinson'un, Suriye’deki teröristlerle birlikte fotoğrafları ortaya çıktı.
  • Ayrıca Robinson’un 2015 yılında ülkesinin Manchester kentinde ‘terör’ suçlamasıyla gözaltına alındığı da belirlendi.
#İngiliz YPG'li Joe
#Türkiye
6 yıl önce