|

Yunan askerleri bunu yapmazdı

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturmasında tanık olarak ifade verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 23:20 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Mendi kendisini 8 yıllık emir subayının rehin aldığını ellerinin çaprazlama birleştirilip plastik kelepçeyle kelepçelendiğini anlatan Mendi, kendisine yapılanları Yunan askerinin yapmayacağını söyledi. Orgeneral Galip Mendi'nin verdiği ifadelere ulaşıldı. Mendi'nin ifadeleri şöyle: Silah doğrulttular ve beni rehin aldılar.



8 YILLIK EMİR SUBAYIM BENİ REHİN ALDI


Beni Akıncı Üssü'nden bir astsubay kurtardı. 8 yıllık emir subayım beni rehin alanlardandı. Ellerimi plastik kelepçeyle bağladılar. Öyle bir kin var dı ki gözlerince sıktılar. Yaptılklarını Yunan askeri yapmazdı." Ankara'daki Akıncı 4.Ana Jet Üssü'nde yürütülen FETÖ darbesine yönelik operasyon tamamlanmış ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi kurtarılmıştı. Mendi kurtarılmasının ardından sağlık sorunları nedeniyle GATA'ya kaldırılmış. Orgeneral Mendi'nin yerine Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar'ın vekaleten görevlendirilmişti.


#Galip Mendi
#dARBE GİRİŞİMİ
8 yıl önce