|

Yunan bakana anladığı dilden cevap: Atina'ya kaçmak da yetmez

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çok sert cevap verdi. Tarihi hatırlatmalar yapan Bahçeli, "Bu defa Atina'ya kaçmak da yetmez" dedi.

Yeni Şafak
11:15 - 10/04/2018 Tuesday
Güncelleme: 11:22 - 10/04/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Kuzey Ege'deki İkarya Adası'nda katıldığı bir askeri tatbikatta, Türkiye'den 'düşman' diye söz ederek haddini aşan açıklamalar yapmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cevap geldi. Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, "Bu defa Atina'ya kaçmak da yetmez" dedi. Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

Bu bakan artığı, Türkiye'yi düşman bellemiş. 7000 asker göndermiş. Bir olup bizi ezeceklermiş. Bakan aklını kaybetmiş. Yunan bakanın yediği yürek aklını başından almış. Tarihi unutmuş, tarihi tekerrür ettirmek bizim için çocuk oyuncağıdır. Bu defa Atina'ya kaçmak da yetmez. Mitolojiye kendini çok kaptırmış ki Poseidon olmaya özenmiş. Bir kliniğe yatsın. Ataları er meydanında cebini aldı. Konya kadar bir yer olmayan ülkenin siyasetçiler diş gösteriyor. Biz o dişleri kırmayı iyi biliriz. Biz Türk Milleti'yiz Yunan falan tanımayız. Düştüğümüz yerden doğrulur güneş olur doğarız. Artık bu çağda herkes pozisyonunu Türkiy e'ye göre belirlemelidir.

#Devlet Bahçeli
#Panos Kammenos
6 years ago