|

Yunanistan’a sert uyarı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Yunanistan’ın karasularını kademeli olarak artıracağına dair açıklamalarına cevap verdi. Bunun savaş sebebi sayılacağını duyuran 1995 tarihli TBMM deklarasyonunu hatırlatan Çelik, bu yönde bir girişime en sert yanıtın verileceğini kaydetti.

Haber Merkezi
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:24 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
​AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Doğu Akdeniz’de sondaj yapan Türk gemilerini taciz eden ve karasularını 12 mile çıkartacakları yönünde kışkırtıcı açıklamalar yapan Yunanistan’a Türkiye’den sert yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fatih Gemisi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından güçlü bir şekilde korunduğunu hatırlatarak “Yunan ve Rum tarafına herhangi bir girişimde bulunmamalarını tavsiye ederiz” dedi. Meclis'in 1995 yılında 12 mil konusundaki ikazını hatırlatan Çelik, “Karasularının kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak bir çabaya Türkiye tarafından en sert cevap verilecektir” şeklinde konuştu. Türkiye 8 Haziran 1995’te TBMM’de yayımladığı bir deklarasyonla Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkartmasının savaş sebebi sayılacağını duyurmuştu.

GEREĞİNİ YAPARIZ

Yunanistan'ın karasularını genişletme çabalarına yönelik değerlendirmeleri sorulan Çelik şöyle yanıt verdi: “Dışişleri Bakanı Kocias ayrılmadan evvel ve şimdiki Başbakan Çipras'ın sözleri olmuştu, Yunan karasularının kademeli olarak artırılacağına dair. Tabi Türkiye buna müsade etmeyecektir. Yunan tarafı 1995'teki yüce Meclis'in ikazını unutmasın, Türkiye Cumhuriyeti unutmaz, gereğini yerine getirme konusunda da tereddüt etmez.”

KILIÇDAROĞLU CİNAYETİ ÖRTBAS ETME PEŞİNDE

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Kaşıkçı cinayeti ile ilgili sözleri hakkındaki değerlendirmeleri sorulan Çelik şunları söyledi: “Dünyada herkes bu şekilde takdir ederken bir tek Kılıçdaroğlu utanmadan 'Sayın Erdoğan cinayetten haberdardı' diyor. Dünyada herkes tam tersini söylerken, Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir kara propaganda unsuru gündeme geliyor. Bu cümleyi söyleyen birisi Kaşıkçı cinayetini örtbas etmek istiyordur”

#Ömer Çelik
#AK Parti
#Yunanistan
#Türkiye
6 yıl önce