|

Yunus Emre Enstitüsü Belgrad merkezi açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Türk Kültür Merkezi'ni açtı.

Yeni Şafak
18:32 - 28/12/2015 الإثنين
Güncelleme: 19:17 - 28/12/2015 الإثنين

Davutoğlu ile Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, ortak basın toplantısının ardından, Türkiye ile Sırbistan ortak kültür mirasını yansıtan Kalemegdan'ı gezdi.



Başbakan Davutoğlu ve Vuçiç, burada, Damat Ali Paşa Türbesi ile Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi'ni ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.





Daha sonra, Davutoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Türk Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.



Davutoğlu, açılışın ardından Bayraklı Camisi'ni de ziyaret etti.



6 Yılda 40'dan Fazla Yunus Emre Enstitüsü Açıldı


Dünyanın pek çok başkentinde her yıl binlerce insana Türkçe öğreten Yunus Emre Enstitüsü, 6. Yılında 40'dan fazla merkez açtı.



Yunus Emre Enstitüsü, ilk olarak 2009 yılında Saraybosna'da açtığı merkezin ardından bugün 40'ın üzerinde merkez ile uluslararası kültürel işbirliği çalışmalarını sürdürüyor.



Türk Kültür Merkezlerinde çeşitli projeler, kültürel etkinlikler ve kurslar aracılığıyla bir taraftan Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanırken, diğer taraftan Türkiye ile diğer kültürler arasındaki ilişkiler arttırılıyor.



2023 Vizyonu çerçevesinde kültür merkezleri sayısını 100'e ulaştırmayı hedefleyen Yunus Emre Enstitüsü; Balkanlarda bulunan Saraybosna, Tiran, Üsküp, Bükreş, Priştine, Podgoritsa, Köstence, Foynitsa, Mostar, Prizren, İpek ve İşkodra'ya son olarak Belgrad merkezini de eklemiş oldu.





#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Yunus Emre Enstitüsü
#açılış
٪d سنوات قبل