|

Yurtta hava durumu

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji'den son dakika kar ve sağanak yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. Yurdun doğu kesimleri kar yağışının etkisinde, batı bölgelerde özellikle de İstanbul'da sağanak yağış etkisini göstermeye devam ederken Akdeniz'de ise fırtına uyarısı yapıldı. İşte; yurt geneli hava durumu ve İstanbul hava durumu.

Yeni Şafak
09:33 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 09:46 - 16/11/2018 Cuma
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji'den son dakika kar ve sağanak yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. Yurdun doğu kesimleri kar yağışının etkisinde, batı bölgelerde özellikle de İstanbul'da sağanak yağış etkisini göstermeye devam ederken Akdeniz'de ise fırtına uyarısı yapıldı. işte; yurt geneli hava durumu.

Meteorolojiden 5 il için kar ve yağmur uyarısı

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl’de yağmur ile kar yağışı beklendiğini bildirdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada;"Bölgemizde havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağmur ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmemektedir.Rüzgarların yağış anında güneybatılı yönlerden kuvvetli saatte 30-60 kilometre hızla eseceği tahmin edilmektedir"denildi. Uyarıda da bulunan merkezin açıklamasında," Yer yer kuvvetli yağışlar beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma,sis ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"ifadelerinde yer verildi.

İstanbul'da sağanak devam ediyor

İstanbul’da sıcaklıkların düşmesi ile yağmur etkisini gösterdi. Dün öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, İstanbulluların hayatını olumsuz etkiledi. Gün içerisinde sıcaklıkların birden düşmesi ile meteoroloji sağanak yağış uyarısı vererek vatandaşları uyarmıştı.

Taksim’in işlek caddesi İstiklal’de ise yağıştan korunmaya çalışan vatandaşlar tramvay durağının altına sığındı. Şemsiyeleri ile önlem alan vatandaşların yanı sıra olumsuz hava şartlarına rağmen caddede gezerek fotoğraf çektiren turistler ise kameralarca kaydedildi.

Bitlis ve Muş için kar yağışı uyarısı

Van Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, Muş ve Bitlis çevrelerinde ise kar yağışlı geçmesi beklendiği belirtildi. Hava sıcaklığının ise 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği ifade edilen açıklamada, “Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette (10-30 km/sa) eseceği tahmin edilmektedir. Gece gerçekleşen en düşük hava sıcaklıkları; Van 7, Muş 4, Hakkari 3 ve Bitlis’te de 2 derece olarak ölçülmüştür. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise; Van’da 11, Bitlis’te 3, Hakkâri’de 7 ve Muş’ta 6 derece olması bekleniyor” denildi.

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ Batı ve Orta Akdeniz’de günün ilk saatlerden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın aynı gün (16.11.2018 Cuma) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

Doğu’da köyler kar altında

Kar yağışının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde 300’e yakın köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Köylerde yaşayan vatandaşların 6-7 ay sürecek kış çilesi başlarken karla kaplanan bacalar kürendi. Kardan beyaza bürünen köyler drone ile havadan görüntülendi. Kar yağışı Erzurum, Kars, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Ardahan, Kars ve Muş’u etkisi altına aldı. Kar ve tipi dolayısıyla bölgede 300’e yakın köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı. Karla birlikte bölgede soğuk hava da etkisini artırdı. Gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Ağrı ve Kars’ta sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü.

#Meteoroloji
#Hava Durumu
5 yıl önce