|

Yüzde yüz Türk Silk&Cashmere ünlüleri sardı

'Dünyayı fetheden kaşmirci' olarak tanınan Silk & Cashmere CEO'su Zamanpur, markasını ünlülerin ilgi odağı haline getirdi. Markayı tercih edenler arasında Robbie Williams, Cher, Brunei Sultanı ve Prenses Caroline de bulunuyor

Mediha Karaca
00:00 - 11/11/2008 Salı
Güncelleme: 22:40 - 10/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Yüzde yüz Türk Silk&Cashmere ünlüleri sardı
Yüzde yüz Türk Silk&Cashmere ünlüleri sardı

Dış basında 'Dünyayı fetheden kaşmirci' olarak yer alan Silk & Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur markasını ünlülerin de tercihi haline getirdi. Markayı tercih edenler arasında Robbie Williams, Cher, Brunei Sultanı gibi isimler bulunuyor. İngilizce ipek ve kaşmir anlamına gelen Silk & Cashmere'i uluslararası bir marka haline getirmeyi başaran Zamanpur, üniversitelerde 9 farklı yüksek lisans tezinin konusu olmuş. Dünyanın en prestijli mağazalarında İç Moğolistan bölgesinde ürettiği ürünleri pazarlayan Zamanpur, doğru fikirlerin doğru projelendirme ile başarıya ulaşacağını belirtiyor.

BAKANLAR DA VAR

Silk & Cashmere'i Türkiye' de tercih etmeyen ünlü sayısının edenden az olduğunu belirten Zamanpur, “Yurtdışında Robbie Williams, Cher, Brunei Sultanı, Prenses Caroline, İsviçre' de ve İspanya' da çok önemli bürokratlar, bakanlar aklıma ilk gelen yabancı ünlüler. Müşteri listemiz sanırım Türkiye'nin top 5000 kişisini kapsıyor. İçinde yok yok” dedi.

PROJE İÇ MOĞOLİSTAN'DA GELİŞTİ

Güzel bir fikrin doğru projelendirilirse hayata geçebileceğine inandığını belirten Zamanpur, “1992 yılında Marka yaratma sürecinde kaşmir tutkusunun önüne geçemedim. Kendimi İç Moğolistan' da dağlarda keçileri severken buldum. Elbette çok değerli, çok cesur ve projemize inanan küçük ama sağlam bir ekiple. Markamız böyle doğdu” dedi. Kısa vadeli hesaplardan ziyade asırlık bir marka olma düşüyle yola çıktıklarını belirten Zamanpur, “Güzel ve doğru birşey yaptığınızda gönüllere hitap ettiğinizde hedeflediğinizde mutlaka başarılı oluyorsunuz” dedi.

ZOR ZAMANLARIN ÜRÜNÜ

Satışlarının yüzde 30' unu yurtdışı mağaza ve cornerlarda yaptıklarını belirten Zamanpur, krizin etkileriyle ilgili şunları söyledi: “Henüz çok belirgin bir azalma yok. Ama kaşmir zor zamanların ürünüdür. İnsanlar kalıcı bir şeye almak istediklerinde bizden alırlar. Biz krizi henüz ağır yaşamadık. Etkileri var ama kalıcı olmayacagını umuyorum” dedi.



Çinlilerin sırrı 'İpek'

İpeğin insan tenine iyi geldiğini belirten Zamanpur, “Yüzyıllardır geleneksel olarak İpekten başka şey giyemeyen Çinli kadınlar “en az 10 yaş genç gösteriyor hem de hiç ekstra bakım yapmadan”, buna şahidim. Artık biliyorum, ipek onlara iyi geliyor. Zaten ipegi asırlar önce çay içerken kozadan bir ipliğin çayına düşmesi sonucu bir Çinli prenses keşfetmiş” dedi.



15 yıl önce