|

Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı

Türkiye'nin birçok kentinde köy yolları ulaşıma kapandı. Aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollarda çalışmalar sürüyor.

Yeni Şafak
17:43 - 21/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:47 - 21/02/2015 Cumartesi
AA

Aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollarda çalışmalar sürüyor.


Kastamonu'da 291 köy ulaşıma kapandı

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 291 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez, Araç ve Devrekani'de yirmişer, ilçelerden Abana'da ve İhsangazi'de sekizer, Ağlı'da 3, Azdavay ve Çatalzeytin'de yirmi dörder, Bozkurt'ta 14, Cide'de 45, Doğanyurt'ta 16, Hanönü'nde 6, İnebolu'da 35, Küre'de 25, Pınarbaşı'nda 4, Şenpazar'da 13, Taşköprü ve Tosya'da üçer olmak üzere 291 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi.


Ekiplerin çalışmasıyla dünden beri 145 köy yolunun ulaşıma açıldığı belirtilen açıklamada, karla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.


Tokat'ta 50 köye ulaşılamıyor

Tokat'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Killik ve Tekneli köy yollarında çalışmalar yaptıklarını söyledi.


100 köy yolunun kapalı olduğunu anlatan Gökçe, "İl Özel İdaresi'nde 100 kişilik ekip 8 bakımevi ve 50'ye yakın araçla köy yollarımızın açılması için aralıksız çalışmaktayız. Kapalı olan köy yollarını kısa sürede ulaşıma açacağız" dedi.


Siirt'te 70 köy

 Siirt'te etkili olan kar nedeniyle 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Tedbir amaçlı kapanan Siirt-Şırnak karayolu açıldı.


İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, yaptığı açıklamada, Pervari, Şirvan, Baykan ve Eruh ilçelerinde 70 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını söyledi.


Kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Güldoğan, yüksek kesimde kar yağışının devam ettiğini belirtti.


Batman'da 34 köy

Batman'da etkili olan kar nedeniyle Sason ve Kozluk ilçelerinde 34 köy yolu ulaşıma kapandı.


Alınan bilgiye göre, kar nedeniyle Sason'da 24, Kozluk'ta ise 10 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Batman İl Özel İdaresi ekiplerince Sason'un Derince ve Dörtbölük grup yolunda çalışmalara başlandı.


İl Özel İdaresi Yol Kontrol Şube Müdürü Sait Öner, yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle Sason ve Kozluk'ta bulunan bazı köy yollarının ulaşıma kapandığını söyledi.


Öner, kurulan 80 kişilik ekiple köy yollarını açma çalışmasının aralıksız devam ettiğini belirtti.


Karayolları 94. Şube Şefi Sabahattin Direk de Şirvan'da 6 gündür etkisini sürdüren kar nedeniyle tedbiren kapatılan Siirt-Şırnak karayolunun açıldığını, Şirvan yol ağında bulunan Cevizlik grup köy yolunda ise çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

#siirt
#batman
#tokat
#köy yolu ulaşıma kapandı
9 yıl önce