|

Yüzme bilmeden göle giren 5 kişiden 2 kardeş boğularak hayatını kaybetti

Isparta'da Eğirdir Gölü’ne giren ve akıntıya kapılan 5 arkadaştan Osman Yıldırım ve kardeşi Orhan Yıldırım boğuldu. Çevredekiler tarafından kurtarılan 3 genç hastanede tedaviye alındı. Osman ve Orhan Yıldırım kardeşlerin cesetleri ise otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

21:51 - 27/08/2020 Perşembe
Güncelleme: 22:01 - 27/08/2020 Perşembe
DHA
Arkadaşlarıyla göle giren iki kardeş boğuldu.
Arkadaşlarıyla göle giren iki kardeş boğuldu.

Olay, saat 17.00 sıralarında Eğirdir Gölü’nün Yalvaç yakınlarındaki Hoyran bölgesinde bulunan Taşevi plajında meydana geldi. Osman ve Orhan Yıldırım kardeşler, üç arkadaşıyla birlikte plaja gitti. Burada 5 arkadaş su üzerinde duran dubaya çıkıp atlamaya başladı.


Yüzme bilmeden göle girdiler

Yüzme bilmediği öğrenilen 5 arkadaş, iddiaya göre dubanın gölün açığına doğru çekildiğini fark edemedi. Suya atladıklarında derin yerde olduklarını anladıklarında 5 arkadaş paniğe kapılarak çevreden yardım istedi.



İki kardeş boğuldu


Plajda bulunan ve yüzme bilen vatandaşlar yardım isteyen gençleri kurtarmak için suya girdi. Üç kişi kurtarılırken, Osman Yıldırım ve kardeşi Orhan Yıldırım ise boğuldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri kurtarılan üç kişiyi tedavisi için Yalvaç Devlet Hastanesi‘ne götürdü. Osman ve Orhan Yıldırım kardeşlerin cesetleri ise otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı.
#Isparta
#Eğirdir Gölü
4 yıl önce