|

YÜZYILIN KARI

Kalınlığı 1 metreye ulaşan kar Erzurum'da hem sevinç hem çile anlamına geliyor. Belediye ekipleri yolları açmak için çabalarken vatandaşlar tünellerde çayın keyfini çıkarıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 26/02/2004 Perşembe
Güncelleme: 16:36 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Erzurum'da "Yüzyılın Karı" olarak adlandırılan yoğun kar yağışının ardından hayat normale dönmeye başladı. Erzurum'da, kalınlığı 1 metrenin üzerine çıkan kar, özellikle belediyeleri zor durumda bıraktı. Bir yandan yolların ulaşıma açılmasını sağlamaya çalışan belediyeler, diğer yandan günlük yaşamın normale dönmesi için çaba sarfediyor.

Kar yağışının ardından her gün farklı bir sorunla karşılaşan belediye yetkilileri bu kez de kar altında çöp bidonlarını aramaya başladılar. Yenişehir Belediyesi temizlik ekipleri, beldede binlerce çöp bidon ve kutusunu kar altından bulup çıkarabilmek için adeta seferber oldu. Temizlik ekipleri, önce çöp kutularının nerede olabileceğini tahmin edip daha sonra küreklerle belirledikleri bölümlerdeki karları kürüyor.

Yenişehir Belediye Başkanı İsmail Hakkı Asiltürk, karın çöp bidon ve kutularını yutmasının ardından beldede kısa sürede önemli ölçüde çevre kirliliğinin baş gösterdiğini söyledi. Bu arada, temizlik ekiplerinin karda çöp bidonu avını vatandaşlar da şaşkınlıkla izliyor.

Erzurum şehir merkezinde işyerleri ve evlerinin önüne kardan tüneller, kemerler ve evler yapan vatandaşlar karın keyfini bu şekilde çıkartıyorlar. İnsanın rahatlıkla ayakta durabileceği yükseklikte, özenle yapılan kardan evlerin içine kilim ve battaniye seren vatandaşlar, buralarda semaver yakarak çay içmenin tadını çıkartıyorlar.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce