|

Zafer Knight

Kara Şimşek dizisinde Michael Knight'ın kullandığı insansız otomobil KITT'ın bir benzerine ABD'ye yaptığı ziyarette binen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, akıllı otoyu kullanan ilk siyasetçi unvanına sahip oldu

Ekonomi Servisi
00:00 - 17/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:38 - 17/08/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Zafer Knight
Zafer Knight

Türkiye'de gösterime girmesiyle birlikte milyonların gönlünü kazanan insansız akıllı otomobil Kitt, sürücüsü 'Michael Knıght' ile birlikte adından sıkça sözettirmişti. ABD ziyaretinde google'un insansız otomobiline binen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise tekrardan 'insansız otomobilleri' gündeme getirdi.

Çağlayan, Google'un üzerinde çalıştığı “insansız otomobil”e bindi. Silikon Vadisindeki Google kampüsünden kaldığı otele kadar insansız otomobille gelen Çağlayan, “ilk defa bir siyasetçi insansız arabaya biniyormuş. Direksiyon ve pedallar tamamen boşta şoför koltuğuna oturan insanla sohbet ederek cruise control'de geldik” dedi.Çağlayan, Google Şirketi ile bilgi işlem, baskı sistemleri ve sayısal görüntüleme donanımları üreticisi Hewlett-Packard'ın Silikon Vadisi'ndeki kampüslerini ziyaret etti.

BİNEN İLK SİYASETÇİ

Çağlayan, daha sonra kampüste bulunan ve büyük monitörlerden oluşan bir kabindeki, dünyanın uydularından çekilmiş fotoğrafların görüldüğü Google Earth'ü inceledi. Google yöneticileri, ziyaretin ardından bir sürpriz yaparak Bakan Çağlayan'ı Google tarafından geliştirilen insansız araca bindirdiler. Çağlayan, kaldığı otele kadar insansız araçla geldi.

Çağlayan, insansız araçla ilgili şunları kaydetti: “Benim haberim yoktu kendileri sürpriz hazırlamışlar. Arabanın şoför koltuğunda, aracın tasarımını yapan kişi oturuyordu. Niye şoför koltuğunda oturduğunu sorduğumda 'Sizin güvenliğiniz çok önemli' dedi. İlk defa bir bakan 'insansız arabaya' biniyormuş. Direksiyon ve pedallar tamamen boşta, şoför koltuğuna oturan insanla sohbet ederek cruise control'de geldik.”

SAATTE 110 MİLLİK HIZ

Aracın saatte 110 mil hız yapabildiğini ancak 66 mil hıza ayarlandığını ifade eden Ekonomi Bakanı Çağlayan, insansız otomobilin sensörlerle hareket ettiğini anlattı.


Mersin'den Hyundai'ye 'Geç kalma' çağrısı

Mersinli işadamları, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Güney Kore'deki temasları sırasında “Gelin motor fabrikasını Türkiye'ye kurun. Sakın geç kalma, erken gel” dediği Hyundai firmasına, yatırımlarını Mersin'de yapması çağrısında bulundu. Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Hüseyin Kış, Bakan Çağlayan'ın Türkiye adına y aptığı çağrıyı desteklediklerini söyledi.Yapılan çağrı ile ilgili “en iyi adresin” Mersin olacağını ifade eden Kış, “Mersin gerek her geçen gün gelişen yapısı, gerekse yatırım alanları açısından önem taşıyor. Özellikle jeopolitik konumu ve ulaşım kolaylığı da bu önemi daha da artırıyor” dedi.


13 yıl önce